Вівторок, 26. Лютого 2019

Медичний канабіс обговорять на міжнародній конференції у Києві

“Україна не може залишатись осторонь наукового прогресу і новітніх технологій, які могли би принести полегшення українським пацієнтам”

31 травня у Києві відбудеться друга Міжнародна медична канабіс-конференція IMCC-2019. Про це повідомляють організатори заходу – Українська асоціація медичного канабісу – на офіційному сайті. Конференція пройде у приміщенні Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська 33) за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.  
Афіша IMCC 2019 (Фото: UAMCAN via Facebook)

ЧИТАТИ: Доктор Комаровський: легалізація канабісу в медичних цілях – однозначно! (ВІДЕО)

Зазначається, що для медичних пацієнтів та лікарів  вхід буде вільним, а головним аспектом цьогорічного форуму стане ознайомлення з новими тенденціями міжнародного досвіду у виробництві лікарських засобів на основі канабісу та їх використання при лікуванні багатьох важких хвороб.
“Україна не може залишатись осторонь наукового прогресу і новітніх технологій, які могли би принести полегшення українським пацієнтам”, – заявив керівник Української асоціації медичного канабісу Геннадій Шабас.
Ставлення до медичного канабісу в світі змінюється дуже стрімко, переконані організатори. Через велику кількість доказів ефективного використання канабісу для лікування захворювань Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує ООН переглянути класифікацію рослини з огляду на її терапевтичне застосування. Європейський парламент, у свою чергу, закликає країни ЄС до єдиної регуляторної політики щодо лікарських засобів на основі канабісу.

ЧИТАТИ: Перша конференція “конопляної медицини” відбулась у Харкові (ФОТО)

Як повідомлялось, 31 січня на сайті Верховної Ради України була зареєстрована петиція “Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян”. У петиції йдеться про необхідність забезпечити доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.
Керівник Української асоціації медичного канабісу Геннадій Шабас на відкритті першої міжнародної конференції IMCC 20 квітня 2018 року (Фото Konopravda.com)
Станом на сьогодні звернення до парламенту підтримало вже понад 20 000 українців.
Перша Міжнародна медична канабіс конференція (IMCC) відбулась 20 квітня 2018 року у Харкові. Захід зібрав близько 500 медичних пацієнтів, лікарів, фармацевтів, учених та громадянських активістів.
Подія на Facebook:https://www.facebook.com/events/540999626393624/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *