Середа, 20. Лютого 2019

“Дерев’янко теж за!”. Що кажуть про медичний канабіс інші кандидати в Президенти?

“Дерев’янко – єдиний з кандидатів в Президенти, який чітко виступає за легалізацію медичної марихуани” – прес-служба народного депутата.

Кандидат в президенти України від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко виступає за легалізацію медичної марихуани. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
«Для багатьох людей легалізація медичної марихуани — це не забаганка, а життєва необхідність. Ці люди страждають від хвороб, симптоми яких можна пом’якшувати, або й взагалі лікувати», –  написав Дерев’янко.

ЧИТАТИ:  Анатолій Гриценко про легалізацію марихуани: “Я багато чого вживав…” (ВІДЕО)

Він підкреслив, що десятки розвинених країн Європи та світу вже легалізували медичне використання марихуани, адже численні наукові дослідження довели, що медична марихуана не викликає звикання, поліпшує увагу, знімає больові симптоми тощо. Дерев’янко додав, що не вважає, що такі країни, як США, Канада, Нідерланди або Ізраїль, які вже легалізували марихуану у медичних цілях, дбають про здоров’я та безпеку своїх громадян менше, ніж українські чиновники.
Народний депутат України Юрій Дерев’янко – кандидат в Президенти України
«Єдине розумне пояснення, чому ми й досі не легалізували використання цієї рослини у медичній галузі — це загроза чорному ринку з продажу канабісу, з якого заробляють мільярди правоохоронці в партнерстві з криміналітетом», – переконаний Юрій Дерев’янко.
Як повідомлялось, раніше свою підтримку ідеї легалізації медичного канабісу висловив інший кандидат в Президенти України – Роман Безсмертний. У своїй колонці для Gazeta.Ua він назвав важливою “необхідність зняти суспільну напругу в частині використання канабісу для науки та медицини”.

ЧИТАТИ: Андрій Садовий про легалізацію канабісу (ВІДЕО)

“На жаль, дуже добре розумію, через що проходять люди, які хворіють раком, і їхні близькі. Ні для кого не секрет, що канабіс може використовуватися як знеболювальне при багатьох важких хворобах, в тому числі при онкології. Використання марихуани для потреб науки і медицини вже давно дозволене у розвинених країнах світу. А ми навіть тут продовжуємо топтатися на місці і створюємо величезний розрив між державою і реальними потребами суспільства”, – написав Роман Безсмертний.
Кандидат у Президенти України Роман Безсмертний підтримує легалізацію канабісу для науки і медицини
Також про  свою позицію щодо легалізації канабісу висловлювали кандидати у Президенти Андрій Садовий  та Анатолій Гриценко.   Анатолій Гриценко спершу виявився не готовим дати відповідь на запитання  у  хард-ток-шоу Наташі Влащенко “HARD з Влащенко” і висловився з цього приводу вкрай обтічно. Пізніше Гриценко уточнив свою позицію в інтерв’ю Радіо Свобода. “Щодо легалізації марихуани, я бачу відгуки, різні «за» і «проти», практику інших держав. Мені здається це був би правильний крок”, – сказав він.

ЧИТАТИ:  Депутат Київради Пабат за легальний канабіс, і не лише медичний

Нагадаємо, 30 січня на сайті Верховної Ради з’явилась петиція щодо узаконення використання марихуани. Її автори звертається з вимогою внести зміни в законодавство – дозволити використання канабісу для лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *