Понеділок, 18. Лютого 2019

Медичний канабіс проти ПТСР: лекція для ветеранів у Києві

На відкрите обговорення використання медичного канабісу при лікуванні ПТСР запрошують лікарів та ветеранів.

21 лютого у Veteran Hub о 16:00 відбудеться  публічна лекція “Медичний канабіс проти ПТСР”, про це повідомляється на сторінці події у Facebook. Організаторами заходу зазначено Veteran Hub та Українську асоціацію медичного канабісу.
Про природу пост-травматичного стресового розладу та роль у їх лікуванні ендоканабіноїдної системи людини розповідатиме кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.О.Богомольця Дмитро Ісаєв.

ЧИТАТИ: Канабіс стає ближче для ветеранів з ПТСР

Український фізіолог Дмитро Ісаєв
Ветеран АТО, кандидат медичних наук, військовий лікар Святослав Прохоров розповість про практику застосування канабіноїдів у терапії ПТСР на прикладі Канади, США та Ізраїлю.
В ряді країн світу використання канабіноїдів у лікуванні вже давно застосовується і є звичним. Але досі досліджується та вивчається позитивний та негативний вплив.
“Канабіноїди є перспективними ліками від цілого переліку нервових та імунних розладів, які діють на організм через канабіноїдні рецептори та інші клітинні мішені. Під час терапії низки нервових захворювань канабіноїди використовуються при хронічному болі та епілепсії, але мають перспективу та проходять приклінічні та клінічні дослідження, стосовно використання при ПТСР, хворобі Паркінсона, хворобі Альцгеймера, розсіянного склерозу та інших”, – говориться в анонсі заходу.
“Медичний канабіс проти ПТСР”: військовий лікар Святослав Прохоров прочитає лекцію для ветеранів

ЧИТАТИ: Вперше в історії. ООН переглядає юридичний статус канабісу

Як повідомлялось, 31 січня на сайті Верховної Ради було розміщено петицію, в якій від депутатів вимагають узаконити використання канабісу в медичних та наукових цілях.
Експертний комітет ВООЗ з питань залежності від наркотиків підготував рекомендації для ООН, відповідно до них класифікацію коноплі та її похідних має бути переглянуто у міжнародних конвенціях.
Veteran Hub перший спільний простір для громадських організацій, що працюють в сфері ветеранських справ, який поєднує адміністративний центр для надання психосоціальних послуг та освітню платформу для суспільно важливих заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *