П’ятниця, 15. Лютого 2019

Депутат Київради Пабат за легальний канабіс, і не лише медичний

“Препарати із коноплі – натуральний знеболюючий засіб, який слід дозволити використовувати в медицині.”

Депутат Київської міської ради Олександр Пабат підтримав петицію з вимогою законодавчо врегулювати доступ канабіс для потреб науки і медицини, зареєстровану на сайті Верховної Ради України. Своє ставлення до легалізації медичного канабісу депутат висловив у інтерв’ю виданню “Вечірній Київ“.
Депутат Київради Олександр Пабат повністю втратив зір внаслідок вибуху піротехніки в 2013 році.
“Препарати із коноплі – натуральний знеболюючий засіб, який слід дозволити використовувати в медицині”, – заявив Олександр Пабат. Також він вважає, що легалізація канабісу в рекреаційних цілях – справа часу. “Якщо говорити про легалізацію марихуани в рекреаційних цілях, тобто для відпочинку та задоволення, то рано чи пізно це станеться в більшості країн світу”, – повідомив Пабат.

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

Депутат Київради Олександр Пабат в лютому 2013 року внаслідок вибуху феєрверку отримав важку черепно-мозкову травму. Він переніс 23 операції, з яких шість – на очах, втім зір так і не повернувся.
Як повідомлялось, 30 січня на сайті Верховної Ради України було розміщено петицію “Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян”. Її автори вимагають від депутатів  ухвалення закону, який дозволить використання канабісу в медичних та наукових цілях

ЧИТАТИ:  Канабіс тепер і в очних краплях? Як СВD допоможе від невропатичного болю очей

Врегулювання законного доступу до лікування канабісом було вимогою конопляного Маршу Свободи. Зокрема 19 травня 2018 року на акції під будівлею Кабінету міністрів України від уряду вимагали узаконити медичний канабіс та почати його наукові дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *