Неділя, 10. Лютого 2019

Віталій Дейнега підтримав легалізацію медичного канабісу

“Необхідність легалізації медичного канабісу у мене не викликає сумніву” – відомий волонтер висловився на підтримку відповідних змін до законодавства.

Про це тележурналіст і засновник благодійного проекту “Повернись живим” Віталій Дейнега написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, головним мотивом для цього став особистий досвід, кілька знайомих та друзів Віталія пройшли хіміотерапію у зв’язку з онкологічним захворюванням.

ЧИТАТИ: Вперше в історії. ООН переглядає юридичний статус канабісу

“Хто cтикався з цим видом лікування знає який це треш. І розуміє чому самі лікарі, знайшовши у себе рак на пізніх стадіях іноді відмовляються від примарних надій на життя, щоб уникнути гарантованого пекла,” – написав журналіст. “Так от. Самі онкологи перед початком «хімії» часто підходять до пацієнтів, питаючи «чи у вас є де дістати траву? Вона вам знадобиться». Нестерпний біль, нудота, слабкість, зниження апетиту і депресія від спостерігання за тим як “хімія” руйнує твоє тіло – усі ці страждання полегшуються медичним канабісом”. 
Препарати медичного канабісу на стенді під час виставки Cannabizz Warsaw 2019 у Варшаві, Польща (Фото konopravda.com)
Віталій Дейнега зазначає, що у той чи інший спосіб медичний канабіс легалізовано у більшості штатів США, Канаді, Нідерландах та багатьох інших країнах. В той же час зміни законодавства не змінили ці країни на гірше. За його словами у Каліфорнії, яка має такий самий ВВП, як Великобританія, “після повної легалізації трави не збільшився рівень криміналу чи п‘яних ДТП”.

ЧИТАТИ: Доктор Комаровський: легалізація канабісу в медичних цілях – однозначно! (ВІДЕО)

“Ріст ВВП теж не знизився. Життя не зупинилося. Небо не впало. Те саме можна сказати і про Вашингтон на вулицях якого регулярно чути, знайомий жителям спальних районів, запах”, – зазначає Дейнега.
Тому, впевнений волонтер, узаконити канабіс потрібно. “Необхідність легалізації медичного канабісу у мене не викликає сумніву. Так саме як і його використання для пом‘якшення симптомів ПТСР у ветеранів за призначенням лікаря”.
Як повідомлялось, на сайті Верховної Ради України було розміщено петицію “Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян“. Від депутатів вимагають ухвалення закону, що дозволить використання канабісу в медичних та наукових цілях.

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *