Вівторок, 29. Січня 2019

Чехія покриватиме 90% витрат на медичний канабіс для своїх громадян

Міністерство охорони здоров’я Чехії висуне законодавчу ініціативу, згідно з якою держава покриватиме 90% вартості медичних конопель.

Таку заяву зробив чеський міністр охорони здоров’я Адам Войтех, який представляє владний рух ANO. Про це пише Європейська Правда з посиланням на Radio Praha.
Згідно з новими правилами, держава покриватиме вартість максимум 30 грамів на місяць, зазначив він. Нині чеські пацієнти, які використовують медичні коноплі, оплачують їх самостійно.
2018 року в середньому 67 пацієнтам на місяць призначали медичний канабіс. Використання склало в середньому 6,3 г на місяць. Утім, деякі пацієнти скаржаться на те, що дозволена доза є недостатньою для їхніх потреб.

ЧИТАТИ: Врегулювати канабіс для медицини та науки – опубліковано звернення до Верховної Ради України

Лікарські коноплі легалізовані в Чеській Республіці з квітня 2013 року. До мільйона чехів використовують канабіс у медичних цілях.
Конопляна аптека у Празі, Чехія
Чеська Республіка прийняла голландську модель, і має монопольну компанію, яка вирощує коноплі виключно для держави і тільки ті сорти і кількість, які хоче державне агентство. Таким чином медичні коноплі у Чехії можна придбати у аптеці за рецептом лікаря.
Cписок діагнозів, при яких у Чехії надається доступ до лікування канабісом, включає хронічний біль онкохворих, глаукому, дегенеративні неврологічні захворювання, розсіяний склероз, травми спинного або головного мозку, нудота при ВІЛ та онкозахворюваннях, синдром Туретта, дерматоміозит, псоріаз та пошкодження слизової. Окрім того пацієнту обов’язково має виповнитись 18 років, навіть із дозволом батьків діти не допускаються до лікування медичним канабісом за законами Чеської республіки.
Вживання будь-яких наркотиків у Чехії ніяк не переслідується. Однак будь-яка людина може бути притягнена до відповідальності за зберігання наркотиків навіть для власних потреб. Закони при цьому розрізняють зберігання великого і малого обсягу речовин. Межа малої і великої кількості становить 15 грам. Максимальне покарання за зберігання невеликої кількості висушених конопель – штраф 15 тисяч крон (600 євро).
Чеська “Партія піратів” наполягає на прийнятті законопроекту, який передбачає узаконення вирощування і зберігання конопель для власного використання.

ЧИТАТИ:  Чехія. Партія піратів планує узаконити вживання марихуани

2 Відповіді на «Чехія покриватиме 90% витрат на медичний канабіс для своїх громадян»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *