Субота, 12. Січня 2019

115 млрд євро – вартість ринку канабісу в ЄС у 2028 році

Медичний канабіс – у порядку денному Європейського Союзу, законодавці виділяють кошти на наукові дослідження і закладають фундамент для гармонічних законів у всій Європі.

Наприкінці 2018 року в комітеті з питань охорони здоров’я Європейського Парламенту затвердили проект резолюції щодо використання канабісу в медичних цілях і тепер ці пропозиції стануть підставою для конкретних рухів. Про це повідомляє Українська асоціація медичного канабісу з посиланням на HealthEuropa.
Прогнозується, що до 2028 року європейська індустрія канабісу оцінюватиметься в 115,7 млрд. євро, а країни ЄС стануть найбільшим “конопляним” ринком у світі.
Суцвіття канабісу cорту Haze CBD на виставці Сannabizz Warsaw у Варшаві, Польща. 1 грудня 2018 року (фото konopravda.com)
Зазначається, що через внутрішні нормативи Європейський Союз не може одномоментно узаконити канабіс, однак співдружність може скласти низку керівних принципів, які кожна країна-учасник переносить у внутрішнє законодавство.

ЧИТАТИ:  Стало відомо, скільки європейців вживає марихуану (ІНФОГРАФІКА)

У грудні 2018 року агентство ЄС з питань наркотиків – Європейський центр моніторингу наркотиків та наркозалежності (EMCDDA) – представило свій перший звіт про медичний канабіс. У звіті представлено поточну доказову базу використання канабіноїдів у медицині, узагальнюються досвід урядів у вирішенні питання про те, чи робити канабіс або канабіноїди доступними для медичного використання.
Звіт, адресований політикам і є відповіддю на зростання інтересу до врегулювання медичного канабісу, оскільки все більше європейських країн розробляють політику та практику у цій сфері.
«Багато країн ЄС дозволяють або мають намір дозволити медичне використання канабіса або канабіноїдів у певній формі», –  зазначається у доповіді.
Проте підходи врегулювання різняться між країнами, як спектром дозволених продуктів канабісу, так і законодавчими алгоритмами, що регулюють доступ до цих продуктів. Терміни «медичне застосування каннабіса і каннабіноїдів» може стосуватися широкого спектру продуктів і препаратів, які можуть містити різні активні інгредієнти і використовувати різні способи введення, зазначається у доповіді EMCDDA.
Окрім досвіду європейських країн у звіті представлено ряд тематичних досліджень щодо різноманітних підходів, які використовуються країнами поза межами ЄС для регулювання використання медичного канабісу.

ЧИТАТИ:  Марихуана стала вдвічі сильнішою – дослідження нелегального ринку Європи

«У більшості країн доступ до препаратів канабісу у медичних цілях розвивався поступово, часто – як відповідь на вимоги пацієнтів або розробку нового продукту», – пояснює Алексіс Гусділ, директор Європейського центру моніторингу наркотиків та наркозалежності.
Директор Європейського моніторингового центру наркотиків та наркозалежності (EMCDDA) Алексіс Гусділм (Фото Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)
“Цей звіт має на меті представити об’єктивний погляд на сучасні докази, практику та досвід у цій сфері, що дуже швидко розвивається, та узагальнити всі підходи, прийняті у Євросоюзі та за його межами”.
Також підкреслюється важливість формування спільної мови, щоб допомогти побудувати базу для оцінки та аналізу. По суті, це означає, що кожен повинен однаково розуміти визначення ключових термінів, коли регулювання буде нарешті розроблено.

 

ЧИТАТИ: Конопляна статистика Канади: $43 млн за два тижні

2 Відповіді на «115 млрд євро – вартість ринку канабісу в ЄС у 2028 році»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *