Середа, 9. Січня 2019

США: стало відомо, в яких штатах марихуана легальна (ІНФОГРАФІКА)

Легальний канабіс нині мають 33 штати з 50. З них у 10 штатах – канабіс узаконено для всіх повнолітніх, у решті – лише для медичних пацієнтів.

На карті, яку опублікував днями Business Insider, відображено юридичний статус марихуани  в різних штатах США станом на 1 січня 2019.
Як відомо, минулого року Мічіган став 10-им штатом, де узаконили рекреаційну марихуану, а штати Юта, Оклахома та Місурі проголосували за легалізацію медичного використання канабісу.

ЧИТАТИ:  5 найбільших досягнень легалізації канабісу в США

А Вермонт у 2018 році став першим штатом, де для легалізації марихуани у законодавчому органі не знадобилось попереднього голосування на референдумі. Парламент просто схвалив законопроект, а  губернатор його підписав.
Штати, де канабіс легальний (Джерело Skye Gould/Business Insider)
Отже, десять штатів та Вашингтон, округ Колумбія, сьогодні мають легальний рекреаційний канабіс (для всіх повнолітніх). А 33 штати мають узаконений медичний канабіс.
Як повідомлялось, у грудні минулого року президент Дональд Трамп підписав “Фермерський Білль”,  яким остаточно узаконив промислові коноплі, що не містять психоактивного компоненту – тетрагідроканабінолу (THC).

ЧИТАТИ:  Останній бій? Трамп готує таємну змову проти канабісу

Політика прогібіції, тобто повної заборони для марихуани, почалася 80 років тому, коли федеральний уряд заборонив продаж, вирощування та використання рослини канабісу. І сьогодні марихуана залишається у США незаконною на федеральному рівні
Перегляд політики повної заборони є однією з найгарячіших тем для дискусії з широкою підтримкою аудиторії. Нещодавнє опитування дослідницького центру Pew показало, що 62% американців підтримують ідею легалізації марихуани.

 

2 Відповіді на «США: стало відомо, в яких штатах марихуана легальна (ІНФОГРАФІКА)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *