Понеділок, 7. Січня 2019

Сайт Держлікслужби це легка здобич для хакерів – експерт із кібербезпеки

В урядових сайтів не все гаразд із захистом від кібер-злочинців, але відомство, що контролює ліки і наркотики, не робить висновків навіть після хакерської атаки

Офіційний веб-сайт Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками після зламу в грудні залишається вразливим перед кібер-атаками. Так стверджує спеціаліст із кібербезпеки,  речник Українського Кібер Альянсу Sean Townsend.

ЧИТАТИ: Стало відомо, скільки європейців вживає марихуану (ІНФОГРАФІКА)

У грудні користувачі Facebook повідомляли, що сайт dls.gov.ua зламано і публікували докази успішної хакерської атаки на урядовий ресурс. Відповідальність за цю атаку взяла на себе хакерська група Legion.Bomber.
Фото: Sean Townsend via Facebook
“Якась дрібна школота з Бангладеш прохакала Державну службу лікарських засобів та контролю за наркотиками”, – написав експерт. “З таким гівносайтом це мабуть було зовсім не складно…”

ЧИТАТИ:  “Перша в Україні ліцензія на марихуану” – фейкова новина підкорює мережу (оновлено)

Згодом сліди атаки було прибрано, а на сайт Держлікслужби повернувся попередній зміст. Однак, як пише кібер-активіст під псевдонімом Sean Townsend, технічний персонал урядової структури лише видалив сторонній файл та змінив пароль для адміністрування.  Натомість сайт і надалі зберігає той самий рівень вразливості.
Фото: Sean Townsend via Facebook
Напередодні Державна служба лікарських засобів та контролю за наркотиками опинилась у центрі скандалу через фейкову новину. Як повідомлялось, 6 листопада канадська конопляна компанія С21 Investments Inc. опублікувала прес-реліз, де заявила, що в Україні їй видано ліцензію на імпорт та продаж продукції з канабісу. За твердженням керівництва компанії С21 таку ліцензію їм було видано  Державною службою України з лікарських засобів та контролю над наркотиками, як офіційний дозвіл “імпортувати, зберігати, поширювати та ре-експортувати екстракти та концентрати канабідіолу (CBD), а також продукцію на їхній основі”.  Про це в Україні, з посиланням на прес-реліз канадської компанії, написала більшість новинних сайтів, але жодна з редакцій не здогадалась перевірити правдивість новини. Врешті решт Державна служба лікарських засобів та контролю за наркотиками України цю заяву офіційно спростувала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *