Середа, 26. Грудня 2018

Трамп остаточно легалізував промислові коноплі в США (ВІДЕО)

20 грудня президент Дональд Трамп підписав “Фермерський Білль” – комплекс поправок до законів, що зокрема легалізує на федеральному рівні вирощування промислових конопель.

Промислова конопля тепер повністю легальна на всій території США, це залишає надію і на послаблення законів щодо непсихоактивних екстрактів канабісу, зокрема CBD.
Технічні коноплі, які асоціюють з марихуаною, хоч вони і не мають психоактивного ефекту, досі класифікувались у США як контрольовані речовини, повідомляє USA Today. Федеральний закон протягом десятиліть змушував фермерів слідувати суворим ліцензійним умовам.  Новий закон усуває ці обмеження, класифікує коноплі як звичайний сільськогосподарський продукт та встановлює чітку різницю між промисловим та психоактивним канабісом, який все ще незаконно вирощувати у багатьох штатах.
У штатах, де досі не було спеціальних законів щодо технічних конопель, їх комерційне вирощування тепер можливе за федеральним законом.

ЧИТАТИ: Доктор Комаровський: легалізація канабісу в медичних цілях – однозначно! (ВІДЕО)

Новий закон також дозволить фермерам купувати спеціальні страховки для врожаю конопель, стираючи частину ризику для інвесторів на новому ринку.  Також урожай і продукцію дозволено переміщувати через кордони штатів, розширено можливості експортної торгівлі.
Під час церемонії підписання Дональд Трамп назвав зміни до законодавства «величезною перемогою для американського фермера».
Як зазначає журнал Modern Farmer,  коноплі ростуть значно енергійніше за кукурудзу, але не потребує стільки води, добрив та хімічної обробки. Повідомляється, що технічні коноплі можуть  вирощуватись як заради волокон, які зазвичай використовуються для виготовлення одягу, канатів чи будівельних матеріалів, так і для виділення канабідіолу (CBD), речовини з величезним потенціалом для медицини та індустрії здоров’я.

ЧИТАТИ: Олег Мусій: медичної марихуани немає, бо парламент голосує лише за інтереси олігархів (ВІДЕО)

Очікується, що ратифікація “Фермерського Біллю” матиме наслідки для інфраструктури продажу продуктів СBD, яка досі була позбавлена можливості користуватись повноцінно банківською сферою, зокрема системою платежів та кредитів. Про це говорить адвокат Джонатан Міллер, експерт з конопельного права в штаті Кентуккі.
Фермери обдивляються рослини конопель перед збором урожаю у штаті Південна Кароліна (Фото Ken Ruinard/USA Today)
За словами Міллера, більшість банків і кредитних компаній повністю уникали цієї галузі через специфічний правовий статус конопель. Великі рітейлери, такі як Wal-Mart і Target, були зацікавлені в продажі продуктів конопель, але не бажали ризикувати, сказав він.
«Кожен, хто раніше був у цій галузі, ризикнув, і, чесно кажучи, я вважаю, що це був мудрий ризик. Але “Фермерський Білль” більше, ніж будь-що інше, прибирає цей ризик … Більше не потрібно боятися DEA, яка приходить і арештовує людей”.

ЧИТАТИ: “Перша в Україні ліцензія на марихуану” – фейкова новина підкорює мережу (оновлено)

Для США припустимий вміст тетрагідроканабідіолу (ТГК) у технічніх коноплях – 0,3%. В Україні технічні коноплі обмежені 0,08% ТГК, обіг технічних конопель допускається тільки для насіння та волокон. Обіг інших частин рослини в Україні переслідується та загрожує кримінальною відповідальністю.

Відповідь на «Трамп остаточно легалізував промислові коноплі в США (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *