Вівторок, 18. Грудня 2018

Британець потрапив за грати на Балі. За медичний канабіс

Чоловіка заарештували за контрабанду наркотиків, бо у нього знайшли трохи конопляного масла. У твітері британець сам себе назвав “тупим”.

45-річний художник Піт Холмс звинувачується отриманні поштового відправлення, яке містило 31 грам конопляного екстракту, на Балі це загрожує ув’язненням до 15 років. Холмс виявився одним із п’яти іноземців, яким пред’явлено подібні звинувачення протягом одного тижня.   

Британський художник Піп Холмс зі своїми дітьми (getpipbackhome.co.uk)

На батьківщині арештованого британця вже стартувала кампанія підтримки  “Повернемо Піпа додому!“, метою зазначено зібрати $10000, щоб “сплатити судові витрати та реабілітацію і повернути Холмса до його дітей”. На сайті кампанії зазначається, що вилучений канабіс був медичним препаратом Піта Холмса від артритного болю та стану тривожності.   

Малайзія і Тайланд роблять перші кроки до використання канабісу в медицині. 

“Також кількість речовини була надмалою  – поліція заявила про 31 грам. Однак зважування відбувалось у пляшках, а самі пляшки важать 28 грамів,  що дає правдиву кількість THC приблизно 3 грамів, включно з олією наповнювачем”, говориться на сайті. 

Індонезійське право не робить відмінностей у подібних випадках, тож дещиця медичного THC і кілограм кокаїну для поліції виглядатимуть однаково. Повідомляється, що на місці з випадком Холмса працює група юристів, а самого заарештованого вже перевели з “клітки” у заклад з трохи кращими умовами, який на Балі називається “реабілітаційним центром”.   

ЧИТАТИ: Заради статистики? Поліція фальсифікує справу проти інваліда (ВІДЕО)

“Отже я перебуваю в реабілітаційному центрі / в’язниці на Балі”, написав Піп Холмс у твіттері в понеділок. “Мене заарештували з невеликою кількістю THC (психоактивна сполука канабісу) близько двох тижнів тому. Дурник я, думав, що оминув ідіотського невдалого рішення, але це здається не так”. 

So I’m in rehab center/prison in Bali…. I was arrested with a small amount of THC oil about two weeks ago. Stupid of me, I thought I was past making dumb errors in judgement, but it seems not. 😔 I use thc and cbd to treat my arthritis pain…https://t.co/AnHSaRBKyQ

— Pip Holmes (@_pipholmes) 16 грудня 2018 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *