Неділя, 25. Листопада 2018

Південна Корея узаконила медичний канабіс

Південна Корея стала першою країною в Східній Азії, де узаконено медичний канабіс. Це стало несподіванкою, непримиримий до марихуани Сеул знову всіх здивував.

Ще місяць тому уряд Південної Кореї шокував світ застереженнями своїм громадянам щодо вживання марихуани у Канаді, де вона легальна з 17 жовтня цього року. Корейцям, що куритимуть канабіс за кордоном, обіцяли незворотність покарання за це після повернення на батьківщину. За місцевими законами – до п’яти років позбавлення волі. “Курців коноплі буде покарано відповідно до корейського законодавства, навіть якщо вони курили в країнах, де вживання марихуани узаконено. Не буде ніяких виключень” – так заявляв у жовтні The Korea Times Йюн Се-Джін, голова анти-наркотичного департаменту місцевої поліції.
А 23 листопада 2018 року Національна Асамблея проголосувала поправки до Акту про Контроль за наркотиками, що відкриває дорогу рецептам на медичний канабіс для пацієнтів, які потребують такого лікування.
Національна Асамблея ухвалила поправки до законів, що дозволяють тепер обіг медичного канабісу.
Доступ до медичної марихуани в країні і надалі буде суворо обмежений, однак закон, ухвалений урядом видається проривом для країни, від якої ніхто не очікував затвердження будь-якого використання канабісу, нехай і з низьким вмістом тетрагідроканабінолу (THC).

ЧИТАТИ: Греція видала перші ліцензії на вирощування медичного канабісу

Щоб отримати медичний канабіс пацієнти повинні звертатись до Центру рідкісних медикаментів Кореї, урядової агенції, уповноваженої урядом вирішувати питання доступу хворих до лікування. Стверджується, що дозвіл на лікування буде надаватись в індивідуальному порядку, звісно,  у будь-якому разі на основі припису лікаря.
Закон про медичний канабіс Південної Кореї подолав головну перешкоду ще влітку, коли отримав підтримку міністерства продовольства та лікарських засобів, створивши законні передумови для застосування  препаратів Epidiolex, Marinol, Cesamet та Sativex для терапії при епілепсії, ВІЛ/СНІД та онкозахворюваннях. А 23 листопада у міністерстві заявили, що низку поправок успішно схвалено Національною Асамблеєю і це “розширить терапевтичні можливості для пацієнтів з рідкісними захворюваннями”.
“Південна Корея узаконює медичний канабіс і навіть якщо це стосується обмеженого кола продуктів, обіг яких суворо контролюватиметься, це історичний прорив для світової конопляної індустрії”, – заявив Віджей Саппані, керівник венчурної компанії Ela Capital, яка займається дослідженням нових ринків канабісу.
“Важливість Кореї, як першої країни у Східній Азії, що дозволяє застосування медичного канабісу на федеральному рівні, не може бути переоціненою.  Тепер стоїть питання не “якщо”, а “коли” інші країни Азії скористаються прикладом Південної Кореї”.

ЧИТАТИ: Малазійця засудили на смерть. За олію канабісу для хворих

Як повідомлялось, перші кроки до використання канабісу в медицині серед країн Азії роблять Малайзія і Тайланд, де за участь у незаконному обігу наркотиків передбачено смертну кару.
Офіційно про початок програми досліджень медичної марихуани в Тайланді заявили у травні цього року. Для вирощування канабісу планувалось збудувати ферму на закритій території поблизу Бангкока.
Тим часом у сусідній Малайзії суспільну дискусію про необхідність реформи законодавства щодо медичного канабісу спричинив незвичайний судовий процес.
29-річного чоловіка засудили до страти через повішання за конопляну олію, яку він роздавав медичним пацієнтам у Малайзії. Вирок Мухаммаду Лукману Мохамаду було винесено 31 серпня, три роки по тому, як поліція вдерлася до його дому і знайшла три літри олії з вмістом тетрогідроканабінолу (THC).

ЧИТАТИ: Чи “дозволені” коноплі в Північній Кореї. Руйнуємо міф

Прем’єр-міністр Малайзії заявив, що суд має переглянути смертну кару Мохаммаду Лукману. Прем’єр-міністра Малайзії підтримала член правлячої коаліції Нурул Ізза Анвар, яка заявила, що звернеться із відповідним листом до офісу генерального прокурора країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *