Вівторок, 20. Листопада 2018

Греція видала перші ліцензії на вирощування медичного канабісу

Греція випустила перші ліцензії на вирощування медичного канабісу в країні, їх видали приватним компаніям.  Уряд очікує на приплив 1,5 мільярди доларів іноземного капіталу.

Дві перші ліцензії на вирощування канабісу, як сировини для медичних препаратів, було видано у понеділок, 19 листопада. Ще 12 ліцензій Міністерство економіки і розвитку Греції планує випустити до кінця року. Про це повідомляє Reuters.
«Існує дійсно великий інтерес, в основному з Канади та Ізраїлю… деякі з них (потенційних інвесторів, ред.) дуже зацікавлені», — повідомив заступник міністра економіки Стергіос Піціорлас.

ЧИТАТИ: Німеччина: канабіс – головний біль страхових компаній

Легалізація канабісу у рекреаційних цілях наразі не розглядається, додали у міністерстві.
Насіння коноплі експонується під час Balkannabis Expo 2018 в Афінах, Греція, 2 червня 2018 року (Фото REUTERS/Costas Baltas)
Піціорлас додав, що перші препрарати медичного канабісу, як очікується, з’являться на ринку приблизно через 12-18 місяців. За його словами, вирощування канабісу в країні раніше було в основному орієнтована на експорт.
Як повідомлялось, в липні 2018 року Греція узаконила використання медичного канабісу. Проте країна не мала власних потужностей для вирощування і тому лише імпортувала медичні препарати.  Виснажена економічною кризою країна розраховує приплив капіталу у $ 1,5 млрд. протягом перших трьох років, про це прямо говорив міністр економіки та розвитку Дімітріс Пападідітріу. За його словами, тривають переговори з інвесторами з Німеччини та Канади. Зокрема інвестиційний план для канадських компаній розрахований на 750 мільйонів євро і передбачає створення 2000 нових робочих місць.

ЧИТАТИ: Греція. Коноплі – вихід з економічної кризи?

Нагадаємо, що новина про першу ліцензію на імпорт продуктів канабісу до України виявилась фейком. Державна служба лікарських засобів та контролю за наркотиками спростувала видачу такої ліцензії канадській компанії С21 Investments.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *