П’ятниця, 5. Жовтня 2018

В Канаді відкриваються тисячі “конопляних” вакансій

Поки світ в шоці від вакансії “дегустатора канабіса” в Торонто, ми поцікавились які ще варіанти працевлаштування пропонує новий сектор економіки, ринок легального канабісу для всіх повнолітніх?

Оголошення “Шукаємо дегустаторів! Часткова зайнятість”  з оплатою $50 за годину  виявилось справжньою вишенькою на торті. Таких вакансій у компанії Ahlot лише п’ять, а ще там шукають менеджера проектів і керівника з розвитку та цифрового маркетингу.  Вакансії для п’яти дегустаторів передбачають контракт члена “комітета кураторів”, зайнятість від 1 до 3 годин на тиждень, але не більше ніж, 12 годин на місяць. Розглядаються кандидатури з усієї країни, однак зазначається, що робота вимагатиме присутності в офісі Ahlot у Торонто.
І виявляється, у Канаді сьогодні існує значно більший попит на незвичні навички, ніж ми досі могли уявити. І багато хто може сподіватися на більш високу заробітну плату, хоч і  не обов’язково їхня робота полягатиме в курінні марихуани.
Ростки канабісу в теплицях компанії медичної марихуани Tilray ( John Lehmann/The Globe and Mail)
Вебсайт Indeed’s почав додавати конопляні вакансії минулого літа а минулого тижня там можна було знайти більш ніж 280 вакансій лише в одній Британській Колумбії.  Найскромніша позиція консультанта в диспенсарії (“bud tender”) котується від $14 до $15 за годину. А ось менеджерські зарплати – від $45,000 до $90,000 на рік, а виконавчому директору обіцяють від $100,000.

ЧИТАТИ: Мільйонам канадців cвітить довічна заборона на в’їзд до США. За марихуану!

Елісон МакМахон, керівниця спеціалізованої рекрутингової компанії Cannabis At Work, говорить, що більшість доступних вакансій стосуються вирощування, контролю якості та роздрібної торгівлі. Однак протягом останніх шести місяців все більше роботодавців намагаються заповнити “закулісні” позиції в регуляторному менеджменті, рекрутингу та фінансах.
“Найцікавіше, на мою думку, це те, що ближчими ми стаємо до легалізації, ті організації, які вже давно на ринку, зараз розбудовують внутрішню інфраструктуру”.
Гроверів завжди було найскладніше найняти, оскільки досвід культивації канабісу під жорстким федеральним регулюванням, мало обмежене коло спеціалістів.   Деякі роботодавці побоюються наймати досвідчених гроверів з нелегального ринку, особливо засуджених або з проблемами із законом.
Тріммерна – приміщення, де обрізають суцвіття медичного канабісу в компанії Tilray ( John Lehmann/The Globe and Mail)
Нещодавній огляд зарплат  від Cannabis At Work базується на вакансіях 19 компаній із західних провінцій Канади показує, що продавець-консультант (найнижчий зарплатний рівень) оцінюється в $41,000 на рік, а той час, як технолог з вирощування може розраховувати на $50,000, а відповідальний за контроль якості – на $60,000. Практично всі компанії запевняють, що вони забезпечують покриття медичного та стоматологічного страхування, а також страхування життя.

ЧИТАТИ: Що чекає “чорний ринок” марихуани після легалізації?

“Іноді люди вважають, що робочі місця в новій легальній  конопляній промисловості будуть заповнені через цей ажіотаж, але зарплати будуть низькими через стигму. Але ми бачимо загальноприйняті зарплати, це виплати, на які спеціалісти могли б розраховувати на подібних позиціях у інших галузях”, – говорить МакМахон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *