Вівторок, 18. Вересня 2018

Нарколог Федірко замішана в маніпуляціях з тестами на канабіс?

Нарколог Олена Федірко, ключовий свідок у “справі Зайцевої”, може бути причетною до фальсифікації висновків про стан наркотичного сп’яніння.  Що з’ясували журналісти.

Син лікаря-нарколога КЗОЗ «Обласний наркологічний диспансер» Олени Федірко має статус обвинуваченого у кримінальній справі, яка у даний момент слухається у Київському районному суді міста Харкова. За даними слідства Дмитро Федірко вимагав хабар за вирішення питання з наркологом, своєю матір’ю.  Про це повідомила журналістка телеканалу ICTV Тетяна Доцяк на своїй сторінці у Facebook.
Журналістка також опублікувала посилання на ухвалу суду в Єдиному реєстрі судових рішень, де вказана особа звинувачується за ч.3 ст.369-2 КК України, а саме: одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.
Ухвала задовільняє клопотання слідчого СВ Київського ВП ГУНП в Харківській області про арешт речових доказів, здобутих у ході обшуку на місці події, квартирі обвинуваченого та у приміщенні Кабінету цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного спяніння обласного наркодиспансера.
За даними слідства Дмитро Федірко зателефонував особі, яка проходила 13.11.2016 наркологічну експертизу, і повідомив, що тест на наркотики підтверджує наявність слідів канабісу.  Також повідомив, що “за грошову винагороду у сумі 200 доларів США, що є еквівалентним 5500 гривень, може вплинути на лікаря-нарколога вищої кваліфікаційної категорії” з метою зміни висновку, отриманого за результатами огляду.
“При цьому, з метою створення уяви про настання несприятливих наслідків повідомив, що у разі отримання останнім висновку Кабінету цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного спяніння КЗОЗ «Харківський обласний наркологічний диспансер» щодо наявності за результатами огляду у нього наркотичної речовини «каннабіс», вказаний заклад охорони здоровя повідомить про це відповідні державні органи для постановки на наркологічний облік”, – йдеться у матеріалах слідства. Йдеться також про передачу грошових коштів у сумах 1000, 2700 та 1000 гривень.
“В чоловіка начебто знайшли канабіс, Федірко зателефонував цьому чоловікові і сказав, що наркотичні речовини “зникнуть” за 4700 тис грн.” – написала журналістка. “Слова дотримав – аналіз видав чистий, і був затриманий під час одержання останнього траншу. Слухає все той же Київський райсуд, наступного разу в жовтні…”
Як уже повідомлялося, суд у справі про ДТП у Харкові доручив поліції знайти лікаря-нарколога Олену Федирко, яка проводила огляд Олени Зайцевої відразу після аварії й виявила у неї наркотичне сп’яніння.

ukrinform.ua: Суд у справі смертельного ДТП має запитання до нарколога Олени Федірко. її розшукує поліція.

Подальші аналізи підтвердили наявність кодеїну і фенобарбеталу, проте для остаточних висновків чомусь не вистачило біологічного матеріалу, відібраного у підозрюваної.
Нарколог працювала в обласному наркологічному диспансері з 1986 року. При спробі опитати її як свідка, Федирко не змогли знайти на місці роботи: 16 березня та звільнилася.
У документі за підписом головлікаря наркодиспансера вказано, що фахівець звільнилася за власним бажанням, щоб доглядати за хворою матір’ю.
(Фото: Tetyana Dotsyak via Facebook)
ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у Харкові. Аавтомобиль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар і перекинувся. В результаті аварії загинуло 5 осіб, 6 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пізніше у лікарні померла ще одна постраждала.
За кермом Lexus знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада його повідомили про підозру у порушенні ч.3 ст.286 КК України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян”). За цією же статтею звинувачують і Зайцеву.

Відповідь на «Нарколог Федірко замішана в маніпуляціях з тестами на канабіс?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *