Понеділок, 17. Вересня 2018

Канабіс проти гострого запалення кишківника

Синдром подразненого кишківника (IBS, від англ. Irritable bowel syndrome) є серйозним захворюванням, що в основному  діагностується на підставі симптомів. Це жахливі судоми, здуття живота і біль в шлунку. Незалежно від серйозності, будь-хто, хто страждає на IBS, може сказати вам, що це абсолютна мука. Хворі з усіх сил намагаються знайти методи лікування, які б працювали.
І хоча люди з м’якими симптомами можуть іноді керувати своїм станом за допомогою дієти і фізичних вправ, ті, у кого виникають більш серйозні симптоми, не можуть владнати із цією хворобою. Саме канабіс став одним із тих засобів, що може допомогти людям із такого роду розладами.
Констанс Фінлі – одна з них.  В неї анкілозуючий спондиліт, рідкісне генетичне захворювання, ускладнене запаленням кишківника. Це супроводжується до 50 випорожненнями кишківника на день. Вага Констанс також страждала, вона так схудла, що змушена була вдягати пальто навіть у теплу погоду.
Констанс Фінлі (Фото – власність Constance Finely)
Зараз вона повернула собі нормальну вагу, а її симптоми під контролем завдяки експериментам з марихуаною, а точніше – з непсихоактивним компонентом канабісу, канабідіолом (CBD).

ЧИТАТИ: Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)

Спершу Фінлі випробувала продукти з високим вмістом тетрагідроканабінолу (THC), просто тому, що це було єдиним, що жінка змогла дістати.  Але згодом дійшла висновку, що краще в її випадку допомагає високий вміст канабідіолу. Констанс використовує портативні вапоризатори та краплі олії. Подібно багатьом, чиє життя змінив канабіс, вона надихнулась ідеєю заснувати власний бренд. Сьогодні Constance Therapeutics – одна з найстаріших компаній медичного канабісу в Каліфорнії.
Щоб отримати докази, що канабіс допомагає при гострих запаленнях кишечного тракту, Констанс Фінлі знадобились роки експериментального самолікування. В той час, як сучасні дослідження показують правильність її здогадів.
Дослідження 2016 року спробувало узагальнити всі відомі випадки лікування канабісом та пояснити, яким чином досягає терапевтичного ефекту при IBS стимулювання ендоканабіноїдної системи людини.
Препарати канабісу з високим вмістом СBD допомагають при запаленні шлунку
Однак також встановлено, що початок захворювань шлунка може спричинити дисбаланс ендоканабіноїдної системи. Про це йдеться у висновках нового дослідження, опублікованого у серпні 2018. Група дослідників з медичної школи Університету Масачусетса вперше пояснили механізм, через який наступає покращення у деяких пацієнтів із гострими запаленнями кишківника. Це ще не остаточне підтвердження, що канабіс лікує синдром подразненого кишківника, але це підтверджує: кожен, хто використовує таке лікування, рухається у правильному напрямку.
“Напрямок” Фінлі передбачає мікс із сортів канабісу з високим вмістом СBD у вигляді крапель чи вапоризації. Для подолання спазмів та інших гострих больових симптомів вона використовує ручку-вапоризатор і приймає олійні краплі протягом всього дня. Своїм інтуітивно знайденим методом Фінлі ділиться з іншими пацієнтами з IBS і дуже радіє, коли їм це теж допомагає у боротьбі з хворобою.

ЧИТАТИ:  Встане чи ляже? Як на чоловічу ерекцію впливають канабіноїди.

Джастін Емметт Харні, веб-дизайнер з Канади, дізнався про свій діагноз сім років тому. Перед тим, як Джастін почав почати приймати CBD, справи його були кепські.
“Я продовжував страждати і страждати”, – говорить Харні. “Став важити 60 фунтів, це не була здорова вага. Весь час було здуття живота, моя травна система не працювала”.
Хоча він мав інші симптоми, ніж Констанс Фінлі, хвороба суттєво впливала на якість життя Харні.  Конвенційне лікування не допомагало, симптоми загострювались і врешті врешт справа увінчалась грижею.  Одужуючи після важкої операції Джастін почав вживати медичний канабіс. Він викурює щодня близько 2,5 грамів суцвіть з високим вмістом СBD та доповнює це однією-двома краплями концентрованої олії у разі потреби.
“Я зрозумів, що краплі добре працюють проти фізичних симптомів, але вапоризатор також допомагає нервовій системі”, – говорить Харні, маючи на увазі, що люди з IBS часто страждають від важкої депресії та тривожності. “Про це ніхто не любить говорити через стигму психічних захворювань, але це частина життя людини з синдромом подразненого кишківника і тому – частина плану лікування”.
Фінлі погоджується з цим. Люди, що страждають на IBS та інші види запалення кишківника, мають справу не лише з больовими відчуттями, але і з тривожністю. Через це CBD є всеохоплюючим лікуванням при хронічних запаленнях шлунку, бо не лише знімає болі у кишківнику, але і дає полегшення нервовому напруженню, що спричиняє біль і робить їх гострішими.
“Це звучить божевільно, але канабідіол зробив мене іншою людиною”, – говорить Харні.  “Людиною, яка мені подобається значно більше, ні ж той хворий у постійному стресі, яким я був досі.”

ЧИТАТИ: Канабіс проти аутизму. Дослідження тривають

Новини з фронту наукових досліджень дають надію, що скоро з’являться перші офіційно затверджені ліки на основі комбінованого канабідіолу (CBD).

Зокрема компанія FSD Pharma Inc. оголосила, що її партнер по дослідженням і розробкам SciCann Therapeutics Inc. домігся позитивних результатів в доклінічному дослідженні ефективності свого фірмового комбінованого продукту на основі СBD у лікуванні стійкого запалення кишечника.

Продукт являє собою запатентовану комбінацію КБД разом з додатковими синергетичними факторами, які потенціюють і активують протизапальні властивості КБД, що робить його більш ефективним в якості потенційного лікування IBS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *