Четвер, 30. Серпня 2018

Останній бій? Трамп готує таємну змову проти канабісу

Білий дім таємно створює міжвідомчий комітет з урядовців та представників федеральних агенцій, щоб протидіяти громадській підтримці легалізації канабісу в США. “Темник” федералів потрапив до рук журналістів.

Досвід законного обігу марихуани має подаватись, як негативний, а канабіс  – як загроза національній безпеці. План став відомий завдяки свідченням федеральних чиновників та офіційним документам, що опинились у розпорядженні видання BuzzFeed News.
Дональд Трамп досі публічно не висловлювався про політику щодо канабісу. Але для цього є Генеральний прокурор Сешнз (праворуч)
Нову таємну структуру названо Комітетом координації політики щодо марихуани (Marijuana Policy Coordination Committee), вона об’єднує 14 федеральних агенцій і офіс Департаменту боротьби з наркотиками (DEA) має представити цього місяця звіт, що демонструє “найбільш негативні тенденції” щодо марихуани та “загрози” для країни.

ЧИТАТИ: Трамп і конопля. Хто кого?

За іронією долі, комітет встиг зазначити в одному з документів, що громадська думка щодо марихуани “несправедливо упереджена” на користь цього препарату. Однак, замість того, щоб шукати об’єктивну інформацію, комітет вимагає посадових осіб лише зображувати марихуану у негативному світлі, незалежно від того, що  відображають дані.
“Наратив щодо марихуани, що превалює в США, є частковим, однобічним та некоректним”, – говориться у протоколі засідання комітету від 27 липня, яке відбулось у Білому домі. “Департаменти мають надавати … найістотніші дані, що демонструють негативні тенденції а також … робити заяви, що описують наслідки таких тенденцій”. В документі також зазначено, що він не може поширюватись за коло адресатів.
Профільним департаментам наказано “визначати загрози від марихуани та змін, запроваджених у ряді штатів, а також взаємозв’язки між вживанням, виробництво та перевезенням канабісу та громадським здоров’ям та безпекою”. 
Від федеральних агенцій також вимагається представити приклад “історії, що базується на реальних подіях” або ж ілюстрації, що стосується “занепокоєння вживанням чи виробництвом марихуани”.
Позиція американців щодо шкоди вживання канабісу, відповідно до останніх опитувань Університетом Квініпеку, є промовистою. 63% опитаних громадян підтримують легалізацію марихуани, і лише 33% виступають проти.
Напередодні Дональд Трамп заявив, що можливо підтримає зусилля Конгресу США покласти кінець федеральній забороні на канабіс. Цей крок міг би розв’язати клубок протиріч навколо конопляної індустрії в Сполучених Штатах.

ЧИТАТИ: Чи зупинить Ізраїль експорт канабісу через Трампа?

3 Відповіді на «Останній бій? Трамп готує таємну змову проти канабісу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *