Вівторок, 21. Серпня 2018

Як Канада готує своїх поліцейських до легалізації марихуани

Копів вчитимуть ідентифікувати різні форми канабісу, розпізнавати кермування в стані наркотичного сп’яніння а також … навичкам критичного мислення.

Закон про легалізацію рекреаційного канабісу обіцяє чимало змін в житті канадського суспільства. Це також несе і нові професійні виклики для поліцейських. Задовго до ухвалення закону Сенатом в управлінні поліції  непокоїлись, що не встигнуть підготувати працівників  до нових реалій законодавства. Тепер забезпечувати дотримання прав, свобод та обов’язків рекреаційних споживачів канабісу правоохоронців навчатимуть на спеціальних курсах. До 17 жовтня, а саме цього дня вступить у силу закону про доступ до канабісу всіх повнолітніх в Канаді, канадські поліцейські стануть мають стати справжніми експертами з конопляних питань.

ЧИТАТИ: Забороняти не можна легалізувати. Інтерв’ю про марихуану з психіатром Тіною Берадзе

Щороку на тренування сил поліції уряд Канади виділяє мільйони доларів. А узаконення канабісу вимагає суттєвої модифікації тренувальної програми. Канадська королівська кінна поліція (англ. Royal Canadian Mounted Police (RCMP) в межах підготовки офіцерів вже проводить спеціальний курс з розпізнавання нетверезого водіння. Офіцери поліції вчаться проводити тести на тверезість, розпізнавати наявність наркотичного сп’яніння. З метою оптимізації ці курси було переведені в форму онлайн-тренінгів, що й послугувало основою для нового онлайн курсу, з застосування закону про рекреаційний канабіс.
Серед переваг методу – низька вартість, стандартизована програма та доступність, заявив президент Канадської поліцейської освітньої мережі (Canadian Police Knowledge Network, CPKN). Програма доступна на всіх поліцейських серверах країни тож нова навчальна програма не коштує державі практично нічого.
Канадська поліція напередодні легалізації канабісу закупила нові експрес-лабораторії, щоб виявляти порушників
Президент Канадської асоціації начальників поліції (Canadian Association of Chiefs of Police CACP), Маріо Харел заявив: “CACP з гордістю підтримує цю проактивну ініціативу, та дякує Королівській поліції та CPKN за розробку цього онлайн-тренінгу. В умовах вступу в силу в жовтні такої значної законодавчої зміни для канадської виконавчої влади було важливо об’єднатись та поділитись ресурсами задля спільної мети – добробуту всього суспільства, від одного берега до іншого.”

ЧИТАТИ: В Каліфорнії вам заплатять за те, що ви курите траву за кермом. В інтересах науки.

Мета курсу – навчити офіцерів оперувати з легальним канабісом, дотримуючись всіх норм нового законодавства. Наприклад, офіцери навчаться оцінювати кількість канабісу в різних формах – мова йде як про суцвіття, так й про олію та концентрати. Поліцейські також мають відрізняти медичне та не медичне споживання, враховуючи  всі законодавчі відмінності. Також законом передбачено особливий режим охорони громадського порядку в громадах корінних народів. І зрештою, як повідомляє офіційний сайт Королівської поліції, програма вчитиме поліцейських “технікам критичного мислення, які допоможуть впоратись з незнайомими ситуаціями”.
Тим часом канадських водіїв більше цікавить, якими засобами озброїться поліція у жовтні для виявлення слідів інтоксикації.  Департамент юстиції вже заявив, що планує запровадити нові дорожні тести слини для виявлення слідів “свіжого” вживання канабісу. Поліцейських саме навчають як з ними поводитись. На відміну від попередніх версій задача нового приладу доводити, що тетрогідроканабінол вжито протягом останніх шести годин. У липні міністр юстиції Джоді Вільсон-Рейбоулд оголосила про запровадження приладу Dräger DrugTest 5000 німецького виробництва. Це портативна експрес-лабораторія, що виглядає зовні, як кавова машина. Але замість кави автомат видає переконливі докази, що стають підставою для офіцера спрямувати підозрюваного водія на аналіз крові та огляд спеціаліста.  Водіям загрожуватиме кримінальне переслідування за 2 нанограми тетрогідроканобінолу, виявлених в організмі під час такого тесту.

ЧИТАТИ:  Рекорд іспанського водія. Тест, позитивний на всі можливі наркотики

Відповідь на «Як Канада готує своїх поліцейських до легалізації марихуани»

  1. Ladyolly

    В последнем предложении первого абзаца ошибка “канадські поліцейські стануть мають стати справжніми експертами з конопляних питань”, или стануть или мають стати. 🙂
    Дальше, в следующем абзаце: “З метою оптимізації ці курси було переведені в форму онлайн-тренінгів”, булО переведенО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *