Вівторок, 24. Липня 2018

В Каліфорнії вам заплатять за те, що ви курите траву. В інтересах науки.

Університет Каліфорнії, Центр досліджень медичного канабісу Сан-Дієго та поліція штату хочуть, щоб ви покурили марихуану і сідали за кермо! Більше того, вам за це заплатять!

Добре, це трохи перебільшення і авто лише симулятор, але науковці і поліцейські шукають волонтерів. Щоб дослідити ефекти вживання канабісу за кермом.

ЧИТАТИ: Тест на тетрагідроканабінол: уникнути чи відмовитись?

Під час цього дослідження учасники складатимуть тести крові, слюни та ще дихатимуть у новітні алкотестери до вживання канабісу та протягом семи годин по тому. Мета – встановити, чи портативні тестери поліції можуть бути настільки ж ефективними, як розгорнутий аналіз крові у лабораторії.
Триметровий 3D косяк на бігборді соціальної реклами проти кермування “під димом” у Денвері, штат Колорадо
“Якщо ви покурили зранку, чи ви під впливом протягом дня? Чи лише пару годин? Чи це взагалі на вас не впливає? Ми намагаємось знайти відповідь на ці питання”, розповів ABC15 професор психіатрії Том Маркот.

ЧИТАТИ: В Лас-Вегасі казино відмовляються пускати любителів канабісу?

Добровольці під час дослідів мають проходити курс водіння авто на симуляторі, стандартні “польові” тести на тверезість а також реакцію та моторні навички.  Науковці вже мають згоду 180 повнолітніх каліфорнійців на участь у дослідах і шукають ще 80.
Дослідження стало результатом змін у законодавстві штату. Відколи набрав чинності акт про безпеку та регулювання медичного канабісу (Medical Marijuana Regulation and Safety Act) законодавці зайшли у глухий кут у питанні, як переслідувати кермування під впливом канабісу, особливо після того, як слідом штат узаконив і канабіс рекреаційний. У світлі нових законів Дорожньому патрулю  Каліфорнії було виділено $15 мільйонів на розробку кращих способів виявлення тих, хто кермує після косяка.
Чоловік, затриманий поліцією Лос-Анжелеса, має пройти тест на тверезість 13 квітня 2018. Головна проблема з тестами на вживання канабісу – вони показують сліди вживання, але не доводять факту “сп’яніння”.(фото MARK RALSTON/AFP/Getty Images)
Як повідомляло у лютому видання Herb штат Каліфорнія стикнувся із дефіцитом поліцейських експертів (Drug Recognition Experts). Таких, що мають спеціальні навички, просто бракує. А ті, що є, не мають достатнього досвіду по виявленню слідів вживання саме канабісу.

ЧИТАТИ:  5 найганебніших арештів за траву в США

Причиною такої ситуації визнано брак наукових досліджень а відтак і відсутність узгодженого рівня тетрагідроканабінолу в крові, що слугував би доказом сп’яніння та означав порушення. Як результат, поліція відштовхувалась від політики “нульової толерантності”, не лише жорстокої, але і відкритої для судових позовів.  І тому дослідження, що розпочинається у Сан-Дієго, має відповісти на головне питання: “наскільки накуреним треба бути, щоб тебе визнали накуреним водієм?”

3 Відповіді на «В Каліфорнії вам заплатять за те, що ви курите траву. В інтересах науки.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *