Середа, 18. Липня 2018

У Литві створили конопляний атлас світу – SpliffyMap

Україна отримала конопляний “індекс толерантності” 7 з можливих 10. Інтерактивну карту пропонують уточнювати і доповнювати.

Активісти з Литви створили інтерактивну карту світу SpliffyMap, на якому країни виділені різними кольорами відповідно до статусу канабісу на їхній території. Зелений означає, що у країні існує законний обіг канабісу або ж  вживання коноплі не розглядається, як серйозний проступок.

ЧИТАТИ:  Це Україна. Поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)

Червоний, відповідно, означає сувору заборону на обіг канабісу. Світло-зелений і жовтий кольори передбачають невизначений або суперечливий статус – наприклад, в Польщі узаконено медичний канабіс, споживання конопель не вважається злочином, але просте незаконне зберігання навіть незначних кількостей карається тюремним ув’язненням терміном до трьох років.
Україна на SpliffyMap отримала “індекс толерантності” 7 з можливих 10 (SpliffyMap.com)
Також для кожної країни встановлено загальний “індекс толерантності” до канабісу. Україна на SpliffyMap має індекс 7 з можливих 10.

ЧИТАТИ: Литва. Коноплі знову під Сеймом (ФОТО)

Для порівняння найвищий індекс серед європейських країни мають Нідерланди та ФРН (9 з 10). Про Німеччину зокрема зазначено, що “зберігання канабісу тут незаконне, хоча його вживання не переслідується”. Зберігання незначних кількостей переслідується, однак звинувачення зазвичай знімаються.
Натиснувши на країну, можна докладніше дізнатися про її населення і закони, почитати свіжі місцеві новини про канабіс, а також отримати докладну інформацію про тутешнє «конопляне» життя.
За словами авторів проекту головною метою SpliffyMap є спростити життя людям, які шукають інформацію про ставлення до канабісу у інших країнах. Чітке розуміння місцевих законів стане в нагоді як медичним пацієнтам, так і любителям просто розслабитись самокруткою марихуани.
Часто споживачі каннабису відчувають проблеми із плануванням відпустки чи роботи за кордоном, оскільки правова та культурна ситуація з канабісом у регіоні, куди вони планують подорожувати, є мало зрозумілою або взагалі невідомою.
Неріус Віткаускас, один із засновників SpliffyMap (Nerijus Vitkauskas via Facebook)
“Дехто хвилюються, чи зможуть вони спокійно покурити бонг у себе в готелі або мирно насолодитися затяжкою на лавці у парку”, – пише у блозі один із засновників SpliffyMap Неріус Віткаускас. “Дехто почувається невпевненим, чи їх фітотерапію буде конфісковано на кордоні. Чи зможу я споживати? Чи можу я взяти з собою мої ліки? Чи є в цій країні бізнес-перспективи? На ці питання ми і спробували дати відповідь в інтерактивному режимі”.

ЧИТАТИ: Едгар Бабанов. Литовський конопляний прорив

Втім, команда SpliffyMap також визнає, що їхня карта не є остаточною. “Інформація є неточною, але постійно оновлюється. З цієї причини SpliffyMap не несе відповідальності за використання наведеної інформації”, – говориться на сайті конопляного атласу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *