Понеділок, 16. Липня 2018

Ветерани і трава. Лікування ПТСР канабісом отримує наукову базу

На День пам’яті вони з’їзжаються до столиці США з усіх куточків країни. Ветерани вшановують загиблих побратимів і виступають за легалізацію канабісу.

Щороку на День пам’яті учасники Американського легіону виходять на марш у Вашингтоні, щоб заявити: коноплі лікують. Зокрема канабіс допомагає ветеранам долати пост-травматичний стресовий розлад (ПТСР), хронічні болі та депресію і все це без небезпечних побічних ефектів та залежності, як від прийому фармацевтичних опіоїдів.  “Рослини замість пігулок!”, – таке гасло у Американського легіону сьогодні. 
“Рослини, а не пігулки!” – мітинг у Вашингтоні 26 травня 2018 року (Korey Rowe via Facebook)
Тут люди з різними долями та особистими мотивами. Ось виступає колишній військовий, який одним із перших зреагував під час масового вбивства на базі Форт-Худ. Ось мати 24-річного морпіха, який наклав на себе руки після тривалої боротьби з ПТСР. Тут і власник канабіс-компанії, якою керують ветерани. Вони розповідають свої історії говорять про свої проблеми.

ЧИТАТИ:  Чи допомагає канабіс при лікуванні ПТСР?

Не у всіх штатах поки вирішено питання законного доступу до лікування канабісом, а навіть там де медичний канабіс узаконено, це не стосується ветеранів. Бо ветеранами опікуються не окремі штати, а національна медична програма. А на федеральному рівні канабіс існує лише, як особливо небезпечний наркотик, обіг якого заборонений.
Їхні життя забрав пост-травматичний синдром. Член Американського Легіону тримає фото побратимів 26 травня 2018 року (Korey Rowe)
Канабіс рятує життя, але ветерани змушені оплачувати лікування з власної кишені. Правила Міністерства у справах ветеранів США не дозволяють лікарям прописувати ветеранам канабіс, а як максимум – “обговорювати використання марихуани у складі запланованого ширшого лікування”. 

ЧИТАТИ: Встане чи ляже? Як на чоловічу ерекцію впливають канабіноїди.

Це може змінитись найближчим часом і можливо вже наступної весни на мітингу дякуватимуть Міністерству у справах ветеранів (англ. United States Department of Veterans Affairs, VA). У травні  Конгрес уповноважив міністерство на федеральному рівні займатися вивченням переваг медичного канабісу. Нестача досліджень державного рівня була досі однією з найбільших проблем, які обговорювались у зв’язку з легалізацією канабісу, як медичного так і рекреаційного.
Джойнт за тих, хто пішов. Акція “Рослини замість пігулок” у Вашингтоні 26 травня 2018 року (Korey Rowe via Facebook)
Акт щодо медичних досліджень канабісу Міністерства у справах ветеранів було ухвалено завдяки підтримці ветеранів з усієї країни. У 2017 дослідження проведені організацією ветеранів “Американський легіон” виявили, що 92% ветеранів підтримують проведення подальших вивчень переваг медичного канабісу. 83% ветеранів підтримують легалізацію марихуани по всій країні, а 82% висловили бажання отримати можливість легально лікуватись.

ЧИТАТИ: Канабіс стає ближче для ветеранів з ПТСР

В прес-релізі Американського легіону зазначається, що ветерани у більшості підтримують подальші дослідження канабісу, а “22% ветеранів вживають канабіс для вирішення проблем зі здоров’ям”. 
Але якщо у США  федеральним дослідженням лише дано старт, то в сусідній Канаді таке дослідження вже провели минулого року і  у травні 2018 опублікували перші результати.
Люди, як живуть з пост-травматичним стресовим розладом, але не лікуються канабісом, набагато частіше страждають на важку депресію та мають суїцидальні думки, ніж ті, хто його вживає.
Фабіан Генрі курить марихуану під час медикації в лаунжі “Ветерани за лікування” в Оромокто, Канада (DARREN CALABRESE/THE GLOBE AND MAIL)
Канадці з ПТСР, які вживають медичний канабіс, мають на 60-65 відсотків меншу ймовірність виникнення серйозних депресивних епізодів чи думок про самогубство у порівнянні з тими, хто не лікує симптоми за допомогою канабісу. Такі висновки дослідження Центру використання речовин Британської Колумбії наводить Українська асоціація медичного канабісу

ЧИТАТИ: Перша конференція “конопляної медицини” відбулась у Харкові (ФОТО)

Зазначається, що дослідження є першим загальнонаціональним показником ефективності канабісу у пом’якшенні ознак симптомів ПТСР. Результати дослідження було представлено на щорічній конференції Канадської асоціації громадського здоров’я у Монреалі.

Відповідь на «Ветерани і трава. Лікування ПТСР канабісом отримує наукову базу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *