Понеділок, 11. Червня 2018

Україна. 5 невдалих передач канабісу ув’язненим

Цукерки, овочі та варення це стара добра класика. Лідер редакційних симпатій – плюшевий ведмедик, якого адресат надіслав собі у СІЗО перед вироком суду.

У ситуації, коли кількість судових вироків за збут наркотиків в Україні невпинно скорочується, а поліція передає до судів переважно “наркозлочинців” з кількома грамами трави, помітною категорією “дилерів” в судовій статистиці стають громадяни, що передають канабіс до місць позбавлення волі.   Це підбірка найкурйозніших невдалих спроб передати траву за грати. Про вдалі спроби, звісно, у газетах не напишуть.
1. Морква для друга. 
Ленінський район тимчасово окупованого Криму. Чоловік приніс заарештованому другу продуктову передачу.  У цибулині і морквині знайшли запаяні фрагменти одноразового шприцу, а в них – 4 грами трави.
Канабіс у моркві. Окупований Крим, червень 2018 р.
2. “Даруйте рідним щастя”
Цукерки були у посилці, яку відправили до Харківського СІЗО (установа виконання покарань №27). Всі були шоколадні, а дві – конопляні. “Під час догляду посилки, яка надійшла ув’язненому, всередині двох шоколадних цукерок виявили два згортки, один – із коноплею, другий – з невідомою речовиною, схожою на наркотичну”.
“Цукерка” з посилки, яку отримали у Харківському слідчому ізоляторі 6 лютого 2018 (Depo.Харків)
3. Конопляний леквар
“Леквар”, це так на Закарпатті називають смаколик, відомий також як повидло або варення.
“Замах на збут наркотичних речовин” – так у Мукачеві називають спробу переслати 30 грамів канабісу до місцевого ізолятора тимчасового тримання. У банці з “лекваром”.

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства 

“Марихуану вилучено, слідство триває”, повідомляє поліція Закарпаття. На фото ми марихуани не бачимо, можливо, тому що її вже “вилучено та направлено на дослідження експертам”. 
Поліція Мукачева заявила, що знайшла в повидлі два пакунки з марихуаною, 6 червня 2018 (Національна поліція України)
4. Водій вантажівки забув, куди поїхав.
Ця справа зараз розглядається в Апеляційному суді Хмельницької області. А сталося все  восени 2017 року. 25-річний чоловік знайшов біля поля кілька кущів дикоростучої коноплі. Її він вирвав та висушив. Потім він розфасував коноплі у поліетиленовий пакет та заховав у службовому авто. Але коноплю знайшов оперуповноважений, котрий проводив обшук транспорту що прибув на територію ДУ “Шепетівська виправна колонія №98”. Бо службове авто, де зберігався поліетиленовий пакет, саме туди і їхало у своїх службових справах.
Справу розслідували за частиною 1 статті 309 Кримінального Кодексу України (незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичних засобів без мети збуту).
5. Чортківський ведмедик поштою.
У лютому 2017 року жителя села Королівка Борщівського району судили за незаконне поводження зі зброєю.  Він підозрював, що суд може обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і зробив ось що. До того, як його арештували, він поштою відправив на адресу слідчого ізолятора посилку, вказавши у рядку «отримувач» власне ім’я. Відправником вписав видумане прізвище.
У посилці була м’яка іграшка, а в ній зашито сірникову коробку з коноплями. ЇЇ при огляді знайшли працівники Чортківського СІЗО. До звинувачень підсудному додали частину 1 ст. 309 ККУ.

ЧИТАТИ:  США. 5 найганебніших арештів за траву

Редакція дякує волонтерам спільноти #КоноплянийТелеграф за допомогу в підготовці цієї публікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *