Вівторок, 29. Травня 2018

Поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)

Повідомлення про затримання 20-річного громадянина з канабісом та фотографію “вилученого” управління Національної поліції в Одеській області розмістило на своїй сторінці у Фейсбук. Але запис швидко видалили після негативної реакції у соціальних мережах.

Видалений пост опублікував на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Ігор Бурдига. “Наркополітика України, це коли поліція з гордістю повідомляє про затримання пацана з пяткою трави на 1/4 косяка і погрожує порушнику “позбавленням волі на строк до трьох років”. А потім ще і затирає пост”, – написав журналіст.

ЧИТАТИ:  До 25 грамів канабісу – невелика кількість. Україна обговорює декриміналізацію

У видаленому повідомленні йшлося, що поліція міста Ізмаїл Одеської області вилучила канабіс у 20-річного перехожого.
Пост на сторінці Facebook, оперативно видалений через ганебну фотографію “обставин затримання” (Facebook Igor Burdyga)
“За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, – розповідає на сайті ГУ НП Одеської області начальник Ізмаїльського відділу поліції полковник поліції Роман Галкін. – Вилучене направлено на дослідження, за результатами якого відносно чоловіка буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства”.
Вилучено “речовий доказ”, кримінальну справу буде розкрито! (Milan Lelich via Facebook)
Пізніше на сторінці Facebook з’явився новий пост того ж змісту, але вже без фото з видаленої публікації.

ЧИТАТИ:  “Доступ до лікування та наукові дослідження канабісу” – під Кабміном проходить Марш Свободи (ФОТО)

Як повідомлялося, в уряді обговорюють проблему неадекватного правозастосування у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків.  Зокрема, за 2017 рік було винесено “рекордні” 568 вироків за збут наркотиків, а 82 % вироків судів стосувались саме ч.1 статті 309 Кримінального кодексу України. За твердженням правозахисників, більшість із цих справ стосувались зберігання без мети збуту незначних кількостей канабісу. У березні 2018 року Міністерством охорони здоров’я розробило проект змін до наказу, що встановлює невеликі, великі і особливо великі кількості речовин у незаконному обігу.
Не судіть людей за дим! На акції Маршу Свободи за декриміналізацію ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України 20 травня 2017 року
“Пониження невеликих розмірів окремих наркотичних засобів ще у 2010 році сприяло притягненню до кримінальної відповідальності не стільки дилерів та організаторів наркобізнесу, скільки наркоспоживачів, тобто хворих, які потребували медичної, психологічної та соціальної допомоги”, – йдеться в пояснювальній записці до документа. “Все це приводить до невиправданого збільшення чисельності засуджених за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, зокрема без мети збуту, які на сьогоднішній день за кількістю поступаються лише злочинам проти власності. Тобто, занижені пороги кримінальної відповідальності зв’язують руки поліції вимушеною боротьбою з дрібними проступками, в той час, як наркобізнес має комфортні умови для свого процвітання.”

12 Відповіді на «Поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)»

  1. Марк

    “У березні 2018 року Міністерством охорони здоров’я розробило проект змін до наказу, що встановлює невеликі, великі і особливо великі кількості речовин у незаконному обігу.”

    і, до речі, цей проект також давно вже видалений з сайту Міністерства охорони здоров’я, наче такого ніколи не існувало.

  2. Гаримыка

    Позор,ещё и на показ выставили,ужас.просто ублюдки.дали б подзотыльник и предупредили б лучше,а не жизнь портили из за етой ерунды.лучше б вы так людей от власти етой конченой защищали.фууу.позор

  3. Андрей

    Герои сраные мусора, за что мрази зарплату получают, из наших же налогов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *