Середа, 9. Травня 2018

Колумбійський конопляний марш. 100 000 чоловік за легалізацію (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Більше 100 000 учасників зібрав конопляний марш у Колумбії. Конопляний дим від такого натовпу цього дня витіснив традиційний смог від транспорту у центральному окрузі колумбійської столиці. Подивіться, як це було, у фоторепортажі Роба Хофмана для Herb.

Відколи у Нью-Йорку активісти вперше вийшли на Всесвітній конопляний марш в далекому 1999, щороку у першу суботу травня до планетарної кампанії долучались нові міста і країни. У Колумбії конопляний марш відносно молодий. Цього року тут відбулася десята масова вулична акція.

ЧИТАТИ: Конопляний Марш Свободи відбудеться в Києві 19 травня

Мотиви у людей на вулицях Боготи цього для різні. Хтось вийшов просто покурити джойнт в хорошій компанії.
(Photo by Rob Hoffman)
Для відомого конопляного активіста Девіда Понса цей день – зайвий привід нагадати про жахіття  колумбійської Війни-З-Наркотиками. Девід відстоює свободу особистого вживання канабісу для всіх повнолітніх громадян.
(Photo by Rob Hoffman)
Закони тут значно змінились за 10 років. У 2016 президент Хуан Мануель Сантос офіційно узаконив в Колумбії медичний канабіс. Однак уряд врегулював продаж конопляних екстрактів та олій, але не суцвіть канабісу. Хоча вирощування для особистих потреб до 20 кущів і зберігання до 20 грамів в країні кримінально не переслідуються, обіг канабісу для рекреаційних потреб залишається незаконним.
(Photo by Rob Hoffman)
Для більшості конопляних активістів по всій Колумбії легалізація канабісу стосується не стільки особистої свободи, скільки прощання з жорстоким минулим цієї країни, пов’язаним з незаконною наркоторгівлею.

ЧИТАТИ: Тест на тетрагідроканабінол: уникнути чи відмовитись?

Захисники прав канабісу вірять, що жертвами тотальної заборони стали переважно вразливі прошарки населення, зокрема бідні фермери в провінціях, які вирощують канабіс, аби їхні сім’ї могли вижити. Надто довго таких фермерів тероризували “герільяз” і “парамілітарез” – учасники безкінечного збройного конфлікту, які самі неабияк залежали від нелегального наркотрафіку, аби фінансувати свою участь у громадянській війні.
(Photo by Rob Hoffman)
(Photo by Rob Hoffman)

Відповідь на «Колумбійський конопляний марш. 100 000 чоловік за легалізацію (ФОТОРЕПОРТАЖ)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *