Понеділок, 30. Квітня 2018

Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)

Дослідження американського вченого Йокубаса Жібуркаса показують, як активні речовини коноплі впливають на процеси в людському організмі. Що саме робить канабіс медичним, яке майбутнє конопляної медичної індустрії і чому “синтетична марихуана” зовсім не “марихуана” – у відео виступу доктора Жібуркаса на конференції IMCC у Харкові.

Природні сполуки, які містить у собі кожен людський організм, називаються ендоканабіноїдами.
Вони відіграють важливу роль в організмах живих істот: служать сигнальними молекулами між нейронами, які вивільняються з однієї клітини й активують рецептор канабіноїдів, присутній на прилеглих клітинах. Ендоканабіноїди беруть участь у процесах травлення (регулюванні апетиту), різних запаленнях, больових та стресових процесах, терморегуляції та метаболізму, а також – впливають на пам’ять.  Ендоканабіноїд 2-AG був виявлений у складі коров’ячого й людського материнського молока.

Однак, механізми й ферменти, які лежать в основі біосинтезу ендоканабіноїдів, досі не достатньо вивчені, їх дослідження тривають у різних країнах світу, повідомляє 24.ua.
У грудні минулого року після тривалого обговорення і ґрунтовних досліжень Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) опублікувала звіт, де визнала, що канабідіол не несе ризиків залежності. Натомість має позитивний ефект при епілепсії та у паліативній допомозі.

ЧИТАТИ:  План уряду: канабіноїди – науці

Разом з тим, ВООЗ не готова рекомендувати канабідіол у медицині через брак досліджень. Ґрунтовніший звіт про терапевтичну цінність рослини і ризики для громадського здоров’я від неї ВОЗ має намір опублікувати вже цієї весни.
Канабіноїдні рецептори у людському організмі та їх роль у життєвих процесах (Інфографіка 24.UA)
Щодо ризиків вживання продуктів канабісу, які також активно дискутуються, важливо розуміти різницю між фітоканабіноїдами (тобто канабіноїдами рослинного походження) і так званою “синтетичною марихуаною”.
Те, що називають “синтетичною марихуаною”, взагалі не “марихуана”, пояснює Йокубас Жібуркас. “Це не канабіс. Це сполуки, які синтезують у Китаї, Східній Європі. Їх розпилюють на тютюн, на будь-який рослинний матеріал. Це називають “Куш” або “Спайс” і продають, як безпечний продукт. Насправді воно смертельне”.

ЧИТАТИ:  В Україні презентували фільм про канабіс, ліки від епілепсії (ВІДЕО)

Такі хімічні сполуки можуть вбити, вони викликають залежність, можуть стати причиною розвитку шизофренії з першого прийому. Але такі хімічні сполуки не мають нічого спільного з канабісом, а називати їх “синтетичним канабісом” – облуда, запевняє вчений.
Йокубас Жібуркас: “Те, що називають “синтетичною марихуаною” це взагалі не канабіс. Це отрута, яка вбиває людей” (Фото konoravda.com)
“Дуже важливо доносити цю інформацію, багато молодих людей, коли їм пропонують “синтетичну марихуану”, вважають, що це марихуана, нехай і синтетична, вона безпечна. Але це не так! Люди вмирають від так званих “синтетичних канабіноїдів”. Поширити цю інформацію означає врятувати життя людей”
Найважливіше для майбутнього індустрії канабісу, щодо продуктів, які мають бути доступними в Україні, це стандартизація і контроль якості,  вважає Йокубас Жібуркас.

ЧИТАТИ: Священик про медичний канабіс: “Ставитись до цього погано неможливо!”(ВІДЕО)

В майбутньому індустрія рухатиметься у напрямку стандартизованого вирощування, продукти медичного канабісу також повинні мати стандарти. Для цього знадобиться зібрати чимало даних і аналізувати їх, вивчати в тому числі метаболізм та взаємодію з іншими ліками. “
“Це те, що буде важливо, про що багато говоритимуть наступні один-два роки. Світова наука доводить, що канабіс рятує життя людей і тварин. Чого чекаєш, Україно?”, – завершив свій виступ у Харкові Йокубас Жібуркас.

4 Відповіді на «Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *