Понеділок, 23. Квітня 2018

Перша конференція “конопляної медицини” відбулась у Харкові (ФОТО)

У Харкові завершилась перша міжнародна медична канабіс конференція (IMCC), захід відвідало біля 500 учасників, серед них 173 лікарів та 70 медичних пацієнтів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці “Української асоціації медичного канабісу”.  У Radmir Eхpohall виступили доповідачі з США, Польщі, Ізраїля та Литви. Зокрема,  програма міжнародної медичної конференції містила доповіді Йокубаса Жібуркуса (Університет Х’юстона, США), професора Литовського університету наук про здоров’я Людаса Іванаускаса, польського педіатра та невролога Марека Баханскі. Досвід Ізраїлю у використанні наукового потенціалу для створення нової галузі фармацевтичного ринку представляв радник профільного комітету Кнессету Соул Кай.

ЧИТАТИ: Ізраїль: “Не спізнитись на конопляний поїзд!”

Засновник iCAN:Israel-Cannabis Соул Кай під час дискусійної панелі першої міжнародної медичної канабіс конференції IMCC у Харкові, 20 квітня 2018 (Фото: konopravda.com)
За словами організаторів, це перший крок до об’єднання  медичних пацієнтів, наукових працівників, лікарів та активістів задля змін до законодавства. 
“Українці мають право на лікування медичним канабісом, це питання врегулювано в цивілізованих країнах, але наші лікарі досі позбавлені можливості законно використовувати продукти канабісу для лікування важких хвороб”, – повідомив голова ГО “Єдиний досвід” Генадій Шабас.
За словами провідного наукового співробітника Інституту фізіології ім.О.О.Богомольця Дмитра Ісаєва, уряду належить вивчити потреби українських пацієнтів у препаратах медичного канабісу. Також слід невідкладно встановити порядок, за яким відбуватимуться наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів.   
Український вчений-нейрофізіолог Дмитро Ісаєв під час доповіді на першій міжнародній медичній канабіс конференції у Харкові, 20 квітня 2018 (Фото: konopravda.com)
“Наша мета – щоб держава контролювала цю галузь медицини, щоб були державні стандарти і контроль якості препаратів”, – заявив Дмитро Ісаєв. “Потрібно, щоб відбувались наукові дослідження, щоб пацієнти мали доступ до ефективного лікування препаратами канабісу і відповідно мали шанс на краще життя”.

ЧИТАТИ: Канабіс проти аутизму. Дослідження тривають

Конференцію організували громадські організації «Єдиний досвід» та “Українська асоціація медичного канабісу” в партнерстві з Національним фармацевтичним університетом (Харків) та Університетом Медичних Наук Литви (Каунас).
Як повідомлялось раніше, конференцію IMCC перенесли до виставкового центру, бо попередньо заплановане приміщення не вміщувало всіх бажаючих відвідати захід.

ЧИТАТИ: План уряду: канабіноїди – науці

Відповідь на «Перша конференція “конопляної медицини” відбулась у Харкові (ФОТО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *