Неділя, 15. Квітня 2018

Ямайцям не радять вживати незаконну коноплю. А законна слабувата

Медичним канабісом можна вважати лише такий, що продається в аптеках. А легальна марихуана може містити до 5% тетрагідроканабінолу (THC) – запевняє уряд Ямайки. Сорт, який так любив Боб Марлі, віднесли до “потенційно небезпечних”, бо там аж 19% THC.

Міністерство охорони здоров’я Ямайки застерігає громадян від вживання канабісу з вмістом тетрагідроканабінолу  (ТГК / THC) вищим за 5%. Додатково радять не використовувати “незареєстровані продукти канабісу”, тобто марихуану з “чорного ринку”.

ЧИТАТИ: Україна. Яких конопляних реформ ми хочемо?

“Міністерство охорони здоров’я занепокоєне можливими негативними наслідками для громадського здоров’я, що можуть виникнути від вживання несертифікованих продуктів канабісу, де вміст THC не відомий”, – йдеться у заяві уряду Ямайки.
Більшість сортів “вуличної” марихуани на Ямайці однозначно перевищує ці рекомендовані 5% тетрагідроканабінолу. Улюблений сорт Боба Марлі  Lamb’s Bread містить, як мінімум, 19% THC.  У диспенсаріях США цей рівень зазвичай коливається від 20 до 25%.  Тож “вулична” марихуана Ямайки тепер потенційна загроза здоров’ю?
Мешканець Кінгстона курить канабіс через бонг 1 червня 2017 року, Ямайка (Photo by David Corio/Redferns)
У 2015 на Ямайці прийняли поправку до антинаркотичних законів, чим декриміналізували невеликі кількості марихуани – зберігання без мети збуту до двох унцій (одна унція = 28,3 грамів) це штраф біля $5. Повнолітні растафаріани можуть використовувати ганджу в ритуальних цілях. Медичний канабіс також узаконено в 2015. Рецепт не потрібен, ви маєте лише сказати, що вам потрібен канабіс для медичних потреб і якої якості. Щоправда, міністерство охорони здоров’я визнає “медичним” лише канабіс, який продають в аптеках.

ЧИТАТИ: Македонія. Медичний канабіс за колючим дротом

Мінздоров’я також дає роз’яснення закону про харчові продукти та наркотики: будь-яка субстанція, що виробляється, продається для діагностування, лікування чи запобігання хворобі, розладу чи симптомам, класифікується, як контрольована речовина. А тому препарати медичного канабісу повинні бути зареєстрованими і мати затвердження від уряду.
“Таким чином, відповідно до положень Закону про ліки, рецептура, дозування, зберігання для продажу або роздрібна торгівля лікарськими засобами має здійснюватися в зареєстрованій аптеці та ліцензійованим фармацевтом”, – говориться у заяві уряду. 
Легенда реггі та активіст легалізаці канабісу Банні Вейлер курить трубку з марихуаною під час обговорень “конопляного питання” у парламенті 28 серпня 2014 (AP Photo/David McFadden, File)
Міністерство охорони здоров’я радить компаніям, що вирощують канабіс для медицини, консультуватись з Департаментом стандартів та регулювання, Радою фармацевтів Ямайки, якщо вони хочуть вести діяльність відповідно до законів.

ЧИТАТИ: Швейцарія робить канабіс законним. Готується пілотний проект

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *