П’ятниця, 13. Квітня 2018

5 найганебніших арештів за траву

Криміналізація канабісу виявилась неймовірно руйнівною для американського суспільства. Ціна агресивних і бездумних законів не вимірюється в доларах. Це вимірюється людськими життями, зруйнованими чи просто забраними. І зовсім не марихуаною.  Найпаскудніша річ, яка може трапитись з курцем конопель у штаті, де канабіс поза законом, це якщо вас із травою ловлять і все раптом виходить за рамки правосуддя. 5 трагічних арештів за марихуану в історії США:

 

1.Левонія Ріггінс, 22 роки

У 2016 році помічники шерифа вдерлися до помешкання Левонії Ріггінса у Флоріді.  22-річний юнак був підозрюваним у розслідуванні. Поліцейський Калеб Джонсон, який очолював спецзагін SWAT, опинився з Ріггінсом віч-на-віч у спальні.  Потім поліцейський заявляв, що він “побачив загрозу” і застрелив підозрюваного. Ріггінс був неозброєним. На мертвому тілі знайшли два грами трави.

2. Джонатан Магбі, помер за гратами через самокрутку

Похорон Джонатана Магбі
Жахлива трагедія Джонатана Магбі – один із найсумніших “конопляних” арештів в історії США. Магбі був паралітиком, він не відчував свого тіла, відколи у віці чотирьох років його збив п’яний водій. Джонатана заарештували, коли поліцейські знайшли у нього джойнт, а ще – пістолет у машині, де Магбі був пасажиром.
До цього випадку 27-річний Магбі ніколи ні в чому не звинувачувався.  20 годин на добу він потребував медичної допомоги. Попри це суддя засудив його до 10 днів у ізоляторі тимчасового утримання.  Без належної медичної допомоги та спеціальної апаратури для підтримки дихання, Джонатан помер у в’язниці чотири дні по тому.

3.  Том Крослін та Роланд Ром. Смерть на Райдужній Фермі.

У Тома Кросліна та його партнера Роланда “Роллі” Рома була мрія. Вони придбали ферму в штаті Мічіган і створили там про-конопляний табір.  З 1996 року вони почали влаштовувати щорічні конопляні фестивалі, в гості приїздили Томі Чонг та Мерл Хаггард та представники NORML.  Фестивалі зробили Райдужну Ферму центром конопляного активізму у штаті.
У квітні 2001 власників ферми звинуватили у смерті підлітка, машина якого врізалась у шкільний автобус.  Рано вранці 9 травня біля 30 поліцейських вчинили облаву на ферму і знайшли там 200 кущів конопель. Крослін і Ром були арештовані за вирощування канабісу і зберігання зброї. Сина Роланда забрали до притулку.  Кросліну загрожувало 20 років ув’язнення і штат мав намір накласти арешт на ферму. І тоді Том Крослін публічно оголосив про намір провести новий конопляний фестиваль.

ЧИТАТИ: Конопляний пластик: кінець екологічної катастрофи?

У серпні 2001 року Крослін і Ром не з’явились до суду. Сусіди повідомили, що пара палить ферму. Поліція штату і агенти ФБР оточили  приватну території Райдужної Ферми і почали облогу.  Наступного дня Крослін зайшов поміж дерев на своїй території і помітив агента ФБР, який лежав там у засідці. Агент вистрілив п’ять разів у голову і тричі у тулуб.  Ром попрохав побачитись із сином і заявив поліції, що здасться о сьомій ранку. Але невдовзі після шостої Роланда застрелив поліцейський снайпер.

4. Джон Нок. Два пожиттєвих терміни і ще 20 років без права помилування

Джон Нок, як стверджували, був пов’язаний із контабандою марихуани з Пакістану та Лівану до США та Канади у середині 1990-х. У 1994 він мешкав на Гаваях, коли його заарештували, щоб видали штату Флоріда. У Флоріді Нок ніколи не бував, але там його чекав суд у справі минулих років. Джона Нока звинуватили у контрабанді. Єдиними свідченнями проти нього були слова інформаторів, які прагнули зменшити собі покарання. Після тривалого розгляду Нока засудили. Зараз Джону 71 рік і він досі за гратами. За словами його сестри Кертіс це перший ненасильницький злочин з таким жорстоким вироком. У 2010 році Кертіс заснувала організацію LifeForPot.com, щоб привернути увагу до найжорстокіших вироків за канабіс, таких, як справа її брата.

5. П’ять років для пацієнта з розсіяним склерозом

Йон Рей Вільсон, пацієнт з розсіяним склерозом у суді, який присудив йому 5 років у в’язниці штату за виробництво і зберігання наркотиків. Березень 2010. (Robert Sciarrino/The Star-Ledger)
Йон Рей Вільсон, 39 років. Хворий на розсіяний склероз. Щоб уповільнити розвиток захворювання він вживав канабіс і сам його вирощував. А потім відправився до в’язниці за це. У 2010 Вільсона засудили до 5 років ув’язнення за зберігання та виробництво марихуани. Суддя заборонив Йону говорити присяжним про те, що він вирощував аби полегшити свої симптоми. А також не допустив експерта свідчити про користь канабісу для пацієнтів з розсіяним склерозом.

ЧИТАТИ: Стаття для Будди. Монаха судять за канабіс у ритуальних пахощах (ВІДЕО)

Вільсона звільнили достроково за хорошу поведінку. Але ще 16 місяців він був змушений носити електронний браслет системи стеження, зустрічатись з куратором та робити тести на наркотики. Навіть попри те, що він був офіційним учасником програми медичного канабісу у Нью-Джерсі.  У Джерсі легалізували медичний канабіс у 2010, невдовзі після арешту Вільсона. Однак і після його звільнення у штаті ще не відкрилося жодного диспенсарію.

3 Відповіді на «5 найганебніших арештів за траву»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *