П’ятниця, 6. Квітня 2018

Україна. Конопляний університет випустив нових спеціалістів

У Глухівському Інституті луб’яних культур завершився черговий навчальний курс з вирощування та переробки конопляної сировини, сертифікати отримали два десятки спеціалістів з усієї України. Тепер вони можуть отримати державну ліцензію на вирощування промислових сортів конопель.

Такий семінар-тренінг у рамках загальноосвітнього проекту «Конопляний університет», проводиться вже втретє Інститутом луб’яних культур НААН спільно з Асоціацією «Українські технічні коноплі» для бажаючих займатися коноплярством. Навчання – обов’язкова умова, для зручності студентів навчальний курс планують перед посівною та перед збором урожаю.

ЧИТАТИ:В Україні презентували фільм про канабіс, ліки від епілепсії (ВІДЕО)

“До минулого року обов’язковою ліцензійною умовою була наявність у господарстві спеціаліста з дипломом агронома”, – розповідає директор інституту луб’яних культур Ігор Маринченко. “Але порядок було спрощено, тепер спеціалісту достатньо сертифікату спеціальних курсів.  Є програма навчання, вона затверджена Національною академією аграрних наук та Державною службою ліків та контролю за наркотиками”.
Практичні заняття з переробки промислових конопель (Інститут луб’яних культур НААН)
За словами Маринченко всього “Конопляний університет” видав 53 спеціальні сертифікати про завершення курсу навчання.
“Найбільше учасників семінару цікавили питання агротехніки вирощування та вибору оптимального, для певних кліматичних умов, сорту промислових конопель, питання збирання та реалізації одержаного врожаю, а, також, найперспективніші напрями поглибленої переробки коноплепродукції. Актуальним для виробників залишається питання ліцензування та нормативно-правового забезпечення діяльності в галузі коноплярства”, – повідомляють організатори навчального курсу на сторінці у Фейсбук.

ЧИТАТИ: Конопляний пластик: кінець екологічної катастрофи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *