Четвер, 29. Березня 2018

Озвучено податковий потенціал легалізації канабісу в США

Узаконення канабісу на федеральному рівні може принести у бюджет США до 106 мільярдів доларів податків, а до 2025 року канабіс-індустрія могла б створити близько 1 млн робочих місць. Такий економічний прогноз дали експерти аналітичної компанії New Frontier Data.

 Аналіз проводився із розрахунку на стандартний податок для підприємств, що складає 21%, в той час, як у канабіс-бізнесі компанії мають додаткові виплати у бюджет. На відміну від звичайної підприємницької діяльності бізнес, пов’язаний з канабісом, не може претендувати на компенсацію “щоденних витрат бізнесу”. Тому на практиці таке оподаткування може сягати 70% від прибутку. Однакові умови для ведення бізнесу були б приємним полегшенням для канабіс-бізнесу, впевнений генеральний директор New Frontier Data Джадаха Агірре де Карцера.
Податковий потенціал легального канабісу в США – 105 мільярдів доларів (Photo by Native Roots Dispensary facebook)
Легалізація в усіх штатах Америки привела б до появи 645 тисяч робочих місць протягом перших 3-5 років, і ця цифра може досягти 1 мільйона до 2025.
Як повідомлялось, у 2017 нова законна індустрія створила лише в одному штаті Колорадо 20000 повноцінних робочих місць та також збагатила економіку штату на $1.494 млрд.

ЧИТАТИ: Чи куритимуть діти більше трави, якщо її легалізувати?

“Нижчі податки дозволять власникам канабіс-бізнесу мати можливість рости та створювати більше робочих місць” – пишуть експерти.
На думку аналітиків повне узаконення обігу канабісу спричинить появу на ринку більшого числа компаній. Більше споживачів користуватимуться законного, а не чорного ринку, більше працівників працюватимуть офіційно, в результаті чого будуть бюджет отримає податки в розмірі 3,3 мільярди доларів. Наприклад при 15% відсотках податку з продажів на федеральному рівні, згідно розрахунків загальний податковий дохід за вісім років теоретично складав би 46 мільярдів доларів. Ця сума доходу була б абсолютно новим доходом для казначейства США.

ЧИТАТИ: Каліфорнія. Що означає “легалізація”?

“Поєднуючи податкові надходження від податку на прибуток, податки на заробітну плату, що базуються на теоретичному рівні зайнятості, необхідному для підтримки промисловості, та 15% роздрібного податку на прибуток, можна розрахувати сукупний федеральний податковий потенціал легалізації. Це 105,6 мільярдів доларів США”, –зазначається у доповіді New Fronter Data.
Зазначається також, що New Frontier Data не займає жодної позиції стосовно легалізації канабісу, а лише надає нейтральний і всебічний аналіз галузі.

2 Відповіді на «Озвучено податковий потенціал легалізації канабісу в США»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *