Вівторок, 27. Березня 2018

Конопляна доля Томмі Чонга

Він став знаменитим через роль “укурка”-хіппі у фільмі “Обкурені” і відсидів за торгівлю бонгами. Канабіс у житті Томмі Чонга став невичерпним джерелом жартів, помічником у боротьбі з раком та надійним фундаментом сімейного бізнесу. 

Сьогодні Томмі Чонг – в повному порядку. Відновлюється після другого бою з раком і проводить багато часу, лежачи на сонці. Але це не означає, що він перестав працювати. Насправді, він вкалує більше, ніж коли-небудь. На додачу до комедій Чонг просуває ток-шоу, він зірка соціальних мереж і правозахисник. Ще його бізнес включає лінію напоїв, новий фільм про Чіча і Чонга і звісно ж  марихуану. Там, де марихуана легальна, Чонг – у перших рядах.
Томмі Чонг запалює чілум.
Актор зумів побудувати власну “конопляну” імперію, імперію канабіс-продуктів: суцвіття, олія, бонги, трубки. Все під гучним брендом “Вибір Чонга” (Chong’s Choice). Це – сімейний бізнес. І робити нічого особливо не треба, жартує Чонг в інтерв’ю Forbes: “Ми просто знайшли найкращих гроверів та використали моє ім’я і славу, щоб рекламувати їхню продукцію”.

ЧИТАТИ: Джек Херер: активіст, який змінив світ

“Ми лише намагаємось допомогти найкращим шишкам вийти на ринок”,  – пояснює син Томмі Паріс. Компанія Чонгів стала першою великою компанією, що діє у штатах, де канабіс узаконено для рекреаційного чи медичного вживання. Про такий масштаб і не думали у 1978 році, коли на екрани вийшла перша комедія про “укурків” Чіча і Чонга. 
Ще 15 років тому такий бізнес був лише мрією. На початку століття в США можна було сісти за … бонг.  В 2003 році Томмі отримав дев’ять місяців ув’язнення внаслідок спецоперації DEA, коли борці з наркотиками вирішили, що реалізація пристроїв для куріння це … сприяння наркозлочинності.  Томмі Чонг разом з сином Парісом заснував компанію Nice Dreams, що виробляла та продавала бонги та скляні трубки під брендом Chong Glass. Доки одного дня підставні клієнти не замовили бонги через інтернет, аби їх переслали через кордон між штатами. Це дозволило федералам висунути звинувачення у “змові про розподіл атрибутів для вживання наркотиків”.
Поліцейський знімок Томмі Чонга, заарештованого за торгівлю бонгами, 24 лютого 2003 року.
Це було частиною більшої операції по “викриттю” магазинів з бонгами, під назвою операція Pipe Dreams, в якій було задіяно тисячі федеральних агентів. Адвокат Чонга тоді підкреслював, що актора вирішили показово покарати, як публічну особу та прихильника канабісу: “Його переслідують через те, хто він є”. Томмі погодився визнати себе винним у обмін на те,  що звинувачення знімуть з членів його сім’ї.  А коли вийшов на волю – знову почав з нуля. 
В 2012 році у Чонга діагностували рак. Звісно ж, враховуючи численні дослідження, де канабіс гальмує чи взагалі припиняє ріст ракових клітин, Томмі Чонг включив конопляну терапію в своє лікування. Але не відкидаючи конвенційних методів. “Багато людей настільки захоплюються марихуаною, що випускають з поля зору інші ліки. Вони верзуть дурниці типу “припини хімію, припини опромінення”. Але вони не лікарі. Ми знайшли найкращих хірургів, найкращих онкологів та комбінували це з найкращою марихуаною”, – розповідає Томмі. Зараз актор в стадії стабільної ремісії та почувається добре.

ЧИТАТИ: Марихуана допомагає онкохворим! – Комаровський (ВІДЕО)

Що ж до ролі канабісу в  житті Чонгів – нині трава це локомотив сімейної справи, що ґрунтується на популярності не лише Томмі, але і його сина (більше 6 мільйонів підписників в соціальних мережах). Батько та син погоджуються, що ставлення до паління в США змінюється, неважливо паління це тютюну чи канабісу. Майбутнє канабіс індустрії – за їстівними продуктами з канабісу, екстрактами та вапоризацією ТГК, вважає Чонг.
Томмі Чонг переміг рак і знову на сцені (rollingstone.com)
 Чонг також продовжує свою медійну кар’єру, зокрема з ток-шоу “Майже легально” (Almost Legal With Tommy Chong), де він проводить інтерв’ю зі знаменитостями канабіс-світу. А ще Чонг задіяний у документальному фільмі про канабіс-бізнес “The Legend of 420”. І звісно ж, найвідоміший “укурок” продовжує креативити, надихаючись канабісом: “Я працюю над сортом трави, яка буде мити вам машину” – жартує він в інтерв’ю. Хоча, як знати, можливо це і не жарт.

 

ЧИТАТИ: Басист KISS збуватиме канабіс. А хто ще?

Відповідь на «Конопляна доля Томмі Чонга»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *