Субота, 14. Січня 2017

Канабіс рятує від епілепсії п’ятирічного хлопчика (ВІДЕО)

Від самого народження маленький Бруно Делгаділо переживав до 300 нападів епілепсії щодня, але зараз хлопчик отримав полегшення. Його судоми зупинив екстракт коноплі. А ще, відтоді, як 71% громадян штату Флоріда проголосував за розширення доступу до медичного канабісу, мати Бруно більше не ризикує потрапити за грати при спробі дістати ліки, життєво необхідні її п’ятирічному сину.

День 4 січня Джейсел Делгаділо запам’ятає на все життя. Цього дня пошта доставила їй першу легальну в Майямі пляшечку з екстрактом коноплі для Бруно.  Спеціальний сорт “Павутина Шарлоти”, багатий на канабідіол, який не має психоактивного ефекту і сцілює її малюка, рятуючи від нападів епілепсії.
Бруно отримує ліки, яких потребує. CBD-препарат з “Павутинки Шарлоти” узаконено ще в 2015, але знадобилось ще два роки, поки ліки почали надходити до пацієнтів (miamiherald.com)
“Я билась за його медичний канабіс з 2013 року. Це була ще та битва, – розповідає Джейсел телеканалу CBS Miami. – А найбільш печальним було зустрічати батьків, які втратили своїх дітей під час очікування”.
Сьогодні Бруно остаточно здатний контролювати своє крихітне тіло від постійних судом епілепсії та наслідків вживання сильнодіючих препаратів, якими його хворобу досі лікувала “традиційна” медицина.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Європарламенті закликали визнати коноплю терапевтичною рослиною (ВІДЕО)

 

“Коли я спала з ним, тримаючи за руку, відчувала, як його тіло раз за разом безпорадно здригається у судомах. А курси лікування, через які Бруно пройшов, доводили його до буквально вегетативного стану. В очікуванні нових нападів він просто сидів і бавився іграшкою”, – згадує Джейсел.
Життя без судом. Узаконення медичного канабісу в штаті Флоріда стало справжнім полегшенням для Бруно та його рідних (miamiherald.com)
Як і у випадку з іншимм дітьми, які сьогодні отримують лікування медичною марихуаною, історія Бруно є ще одним свідченням чудових можливостей коноплі, зокрема, як ліків від епілепсії.

 

За сучасними уявленнями, епілепсія вважається хронічним поліетилогічним захворюванням головного мозку, яке характеризується пароксизмальними проявами – судомними і безсудомними, емоційними і психопатологічними розладами. При епілепсії порушується діяльність нервової системи, змінюється психіка, знижуються розумові здібності.
В Україні, за даними Міністерства охорони здоров’я, налічується майже 30 000 дітей, що страждають на епілептичну хворобу, і їх кількість збільшується з кожним роком.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Україні стануть можливі легальні наукові дослідження з канабісом (ВІДЕО)

 

#КонопляЛікує

2 Відповіді на «Канабіс рятує від епілепсії п’ятирічного хлопчика (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *