Середа, 11. Січня 2017

“Це не вандалізм, а арт-інсталяція”, – автор “HollyWeed” під арештом

Знайомтесь, це Закарі Коул Фернандес,  30-річний художник  з Каліфорнії. Це саме він у новорічну ніч перетворив знаменитий знак Hollywood на HollyWeed (weed — жаргонна назва коноплі). Цього тижня він зізнався у своєму авторстві журналістам і поліцейським. Останні його, звісно, відразу ж і заарештували. За незаконне проникнення на територію з обмеженим доступом.

Зак Фернандес (Zach Fernandez), відомий у соцмережах як jesushands
“Все це для того, щоб люди посміхнались”, – сказав Закарі виданню Buzzfeed News. “Просто, щоб підняти їхній дух, покращити настрій… бо 2016 був просто божевільним роком, бро”.
Суд у справі призначено на 15 лютого, найближчим часом Фернандеса мають відпустити під заставу.
Святе Бадилля! З першими променями сонця 1 січня Лос-Анжелес побачив творіння рук Зака Фернандеса (Damian Dovarganes / AP)
Художник розповів, що йому допомагала колишня дружина, сама робота зайняла три години, а витратні матеріали йому обійшлися у 35 доларів.  Щоб трансформувати дві літери Зак Фернандес використав фіксатори та листи пластику. Поліція вже заявила, що знаменитий напис не було пошкоджено, тож звинувачення у вандалізмі жартівнику не висуватиметься. Сам Зак не вважає, що це був жарт:
“Я би не назвав це жартом. Це арт-інсталяція, священна для мене певною мірою…”

 

In all it’s glory.🙏🏼✌🏼💜 #hollyweed

A photo posted by Zach Fernandez (@jesushands) on

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *