Четвер, 24. Листопада 2016

В Україні стануть можливі легальні наукові дослідження з канабісом (ВІДЕО)

Україна готується узаконити використання канабісу в лікувальних цілях, про це йдеться у сюжеті телеканалу UA|TV (Іномовлення України).  Попри те, що 1000 років тому канабіс використовувався в медицині багатьма світовими культурами, поточний стан марихуани, як ліків, досить суперечливий. У США її використання, як лікарського засобу, узаконено в 25 штатах з 50. При цьому, за словами вчених, марихуана здатна допомогти у лікуванні більше десятка хвороб.

“Марихуана допомагає пацієнтам при різних формах раку. І це справді вражає, оскільки дуже важко знайти засіб, який би успішно лікував рак. Більше того, канабіс допомагає людям, які лікують рак хіміотерапією.Марихуана допомагає пацієнтам справитись із її наслідками”, – говорить молодший науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.Богомольця НАН України Ольга Запухляк.
Опитані журналістами телеканалу лікарі попереджають про можливі побічні ефекти від медичного канабісу. Мовляв, на відміну від тютюну, це сильний психотропний засіб, що викликає залежність і психози. “Марихуана це ліки, що мають більше побічних ефектів, ніж позитивних”, – говорить у сюжеті лікар-психіатр Євген Онищенко.
У Державній службі з контролю за наркотиками кажуть, що скептичне ставлення вітчизняних лікарів до медичного канабісу – результат заборони на наукові дослідження у цій сфері в Україні. Вихід з глухого кута чиновники бачать в новій редакції закону про наркотичні засоби.
“Після того, як буде прийнято цей законопроект, у нашій державі буде можливо легально проводити наукові дослідження по використанню коноплі в медичних цілях”, – говорить в.о. голови Державної служби України з контролю за наркотиками Олег Дзісяк.
Окрім США використання медичного канабісу врегульовано в Канаді, Великобританії, Ізраїлі та інших країнах. В кожній країні до цього питання підійшли по своєму. Свій шлях пройде і Україна, вважають конопляні активісти.
“У Сполучених Штатах спершу почали з декриміналізації споживачів канабісу, вже потім прийшли до узаконення обігу саме медичної марихуани. Україні теж буде потрібно створити свою унікальну модель, яка би базувалась на реальних потребах українських пацієнтів та особливостях юридичної практики в нашій країні”, – говорить у сюжеті прес-аташе конопляного Маршу Свободи Тарас Ратушний.
“Чому ми повинні себе обмежувати, тим паче, що ми ратифікували конвенцію, яка це дозволяє? Коли весь цивілізований світ рухається у цьому напрямку?” – говорить далі в сюжеті Олег Дзісяк.
Якщо канабіс узаконити для медичних потреб, це, на думку чиновників, зменшить її тіньовий обіг. А щоб запобігти зловживанням у Держнаркоконтролі збираються використовувати міжнародну систему контролю за лікарями. Електронний документообіг дозволить знати число виписаних рецептів та кількість медичної марихуани, що знаходиться у лікувальних закладах. Це, вважає Олег Дзісяк, дозводить нівелювати стороннє використання препарату.
0
В одному лікарі і чиновники погоджуються: медичний канабіс узаконити можна, він ефективний і почасти незамінний у важких випадках знеболюючий засіб. При цьому, попри кримінальну відповідальність, нелегальний ринок цього наркотика не зменшується. Чиновники не виключають, що законопроект ще підправлять, а відповідь на питання – чи узаконять в Україні медичну марихуану – варто очікувати до кінця цього року.
Джерело відео: телеканал UA|TV 

3 Відповіді на «В Україні стануть можливі легальні наукові дослідження з канабісом (ВІДЕО)»

  1. робот

    Медицинская марихуана всегда была и будет , не смотря на то что нам говорят , некоторые фармацевтические препараты не помогают, не выгодны и не безопасны. Лучше заниматься спортом и НЕ выпивать)

  2. Yuri

    Нарколог Андрей Антоненко, ты пиздобол и шарлатан !!!!
    нет никакого привыкания к Марихуане. Лечи настоящих наркоманов, а сюда лезть не надо, не твое это.

  3. Maksim Glotov

    На відміну від табака, до коноплі не звикаєш! Табак на багато сильніший наркотик ніж конопля, до того ж ще і отрута! Багато знаєте тих, хто зміг кинути курити табак?! Мабуть стільки ж, скільки і горілку з метадоном! А до коноплі немає звикання!!! Від табака гинуть мільйони що року! Від табака рак, інфаркти, інсульти і т.д., смерть! А від коноплі жодного випадку!!! Ендотабачної системи не існує, як і ендоводочної чи ендокавової, а от ендоканабіноїдна система є, і вона одна з найголовніших систем організму!!! Тож не брешіть нам тут! Вже навчились вмикати мізки! Ліки від отрути відрізнити не важко! І те, що медицина перетворилася в бізнес, теж зрозуміло! Не вигідні безкоштовні ліки!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *