Понеділок, 2. Квітня 2012

ЛЬВІВСЬКА МІЛІЦІЯ І КОНОПЛЯНЕ ДЕРЕВО

У Львові триває суд у справі 65-річної Ганни Зубавленко, яку міліціонери піддали катуванню морозом та голодом. Через гнилі кущі диких конопель на компостній купі пенсіонерці намагалися пришити … наркоторгівлю в особливо великих розмірах.

Міліційних мучителів пенсіонерки з села Неслухів Львівської області інтернет- громада вже охрестила фашистами . У бабці на на городі була компостна купа, обкладена тогорічним бур’яном. Місцеві “борці з наркотиками” серед тих гнилих рослин віднайшли кілька конопляних, відтак проголосили бабцю наркобаронесою.
Жодних жартів – пенсіонерці інкримінують зберігання особливо небезпечного наркотику канабіс у великих розмірах з метою збуту. 1 грудня її було заарештовано, після чого дев’ять діб хвору стару жінку тримали в холодній камері, раз на день годуючи зіпсованою їжею. «Бабцю, ви думаєте, що тут ресторан?» – аргументували працівники районного “гестапо”.

У Ганни Зубавленко проблеми із серцем та цукровий діабет. Коли згадує про ті коноплі, постійно плаче. Каже, що коноплями обклала компост від мишей, у такий спосіб з давніх давен у селах відлякують гризунів. Але її налякали, що за інкримінованою їй статтею загрожує від 8 до 12 років. Дочка Зубавленко розповіла, що міліціянти у відділку не приймали передачі з продуктами від рідних, мовляв, така вказівка начальника райвідділу.

Коли після 9 діб у холодному ізоляторі, бабцю привезли на суд до Львова, то протримали ще 4 години в холодному «автозаку», не випускали навіть в туалет. На суді пенсіонерка пожалілася, що може знепритомніти – було вже пообіді, а їй від самого ранку не давали їсти.

– Ну і де ж ти, синку, вчився? – запитав суддя молодого слідчого Олега Буту, за рішенням якого Зубавленко утримували під вартою. Рішенням суду стареньку негайно звільнили на підписку про невиїзд. Зрештою, Зубавленко неабияк пощастило, що її випадок просочився у пресу і справою зацікавився адвокат із Гельсінської спілки, він і подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Інакше пенсіонерку протримали б у камері мінімум до початку березня.

Адвокат Олег Мицик вважає, що суд налаштований до його клієнтки прихильно: звинувачення сформульовано безпорадно, при вилученні не було понятих. Вже заднім числом у поняті записали осіб, котрі перебувають «під ковпаком» у міліції. Один з них “умовно” засуджений у важкій алкогольній залежності. Інший, імовірно, неповносправний – перебуває на психіатричному обліку.

Аргументи слідством висувалися просто абсурдні, – розповідає Мицик.. Оскільки пенсіонерка зізналася, що корчувала коноплі сокирою, це, за логікою слідчого, означає, що кущі були “особливо великих розмірів”.

Тим часом у справі Ганни Зубавленко тривають судові засідання, де крок за кроком досліджуються і “докази”, і логіка їх залучення. Підсудна з донькою та адвокатом щоразу приїздить до суду за 40 кілометрів, поступово відходячи від шоку. Шансів запроторити її до в’язниці за міфічні “конопляні дерева” у слідства меншає з кожним днем. Конопляна правда і надалі стежитиме за перебігом цього скандального процесу.

 

 

новости от 24tv.com.ua
Р.S.

Ймовірно що загострення ботанічних фантазій у  Кам’янка-Бузькому райвідділі  спричинене хворобою його начальника, Мар’яна Скиби: «Там керівник захворів і далі хворіє. Думаю, найближчим часом я його вилікую», – заявив після резонансного випадку з «бабцею-наркобароном» голова обласного управління МВС Олександр Рудяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *